04 / 05 / 2024

Ovit Tüneli 2015'te tamamlanacak!

Ovit Tüneli 2015'te tamamlanacak!

Başbakan Erdoğan'ın 3 yıl önce temelini attığı, Samsun ziyareti sırasında da takipçisi olduğunu söylediği, Rize Erzurum arasındaki Ovit Tünel'i gelecek yıl tamamlanıyor, tünel inşaatında şu anda 9 bin 600 metre ilerleme sağlandı.




Rize-Erzurum karayolu üzerindeki Ovit Dağı kasım ile nisan ayları arasında kar yağışının durumuna göre sık sık trafiğe kapatılıyordu. Ovit Dağı'nda en son 4 yıl önce nisan ayında çığ düşmesi sonucunda 14 yolcunun 32 saat mahsur kalmasının ardından çalışmalara hız verildi. Bir rüyanın gerçeğe dönüştüğü projenin temelini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 yıl önce attı. Tünel 14 bin 700 metre uzunluğuyla Türkiye'nin ilk, dünyanın en uzun 4'üncü tüneli olma özelliğini taşıyor. Tünel çift tüp şeklinde inşa edilecek. Hortik Vadisi'nde 3.2 kilometrelik tünelle birlikte, duble yollar ve kavşaklarla toplamda 1.5 milyara mal olacak. Bu rakam 2014 yılı karayolları bütçesinin yarısına tekabül ediyor. Tünel, 2015'te bitirilecek. Rize-Erzurum karayolunun 250 kilometre olan uzunluğu 200 kilometreye düşecek. İki şehir arasındaki 5 saatlik ulaşım mesafesi 2.5 saate inecek.  Tünel inşaatında şu anda 9 bin 600 metre ilerleme sağlandı. 


KARADENİZ SINIRA YAKLAŞACAK 

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu, "Bu proje ticari anlamda yapılabilecek en rantabıl yatırımdır. Doğu Anadolu Bölgesi'ni, Gürbulak Kapısı'nı 200 kilometre daha Karadeniz'e yaklaştıran bir projedir. Bu proje Türkiye'ye İran taşımacılığını kazandıracaktır" dedi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muammer Cindilli ise, "Bölgemizin coğrafi ve ekonomik potansiyelini artıracak önemli bir projedir" diye konuştu. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ise "Rizeliler olarak bizim 130 yıllık hayalimiz gerçekleşiyor. Ovit Tüneli sadece araçların ulaşımını sağlayacak bir tünel değildir aynı zamanda bir sosyolojik yönü vardır" dedi. AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz da, "Rize ve Erzurum olarak ruhlarımız hep birdi. Allah'a şükürler olsun ki bu tünelle birlikte ruh ve beden birbiriyle kavuşacak" dedi. 


Sabah




Geri Dön