02 / 05 / 2024

Riva Tüneli Mayıs 2015'te tamamlanacak!

Riva Tüneli Mayıs 2015'te tamamlanacak!

ICA'nın hayata geçirdiği 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde Asya yakasındaki iki tünelden biri olan T2 Riva geçiş tünelinde, tüplerden birinde karşılıklı geçiş sağlandı. Tünelin 2015'te tamamlanması planlanıyor



3.Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Asya Yakası’ndaki iki tünelinden biri olan T2 Riva Tüneli’nde kilometre taşı niteliğinde aşama kaydedildi. Her bir tüpte dörder aşamada devam eden tünel inşaatında tek tüpte tünelin iki ucu birleştirilirken, gelinen aşamanın inşaat hızını da arttıracağı belirtildi. 

 

ICA'nın hayata geçirdiği 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde Asya yakasındaki iki tünelden biri olan T2 Riva geçiş tünelinde, tüplerden birinde karşılıklı geçiş sağlandı. Kuzey Marmara Otoyolu’nun 103’üncü kilometresindeki tünelde 4 aşamada ilerlenen kazı çalışmalarının ilkinde çalışmalar tamamlandı ve yol birleştirildi. 

 

Projenin Asya Yakası Riva Tüneli Şefi Özgür Kumkale, "Riva tünelinde ışığı gördük. Orta zorlukta bir zeminde çalıştık. NATM sistemiyle tüneli açtık.  Delme, patlatma sistemiyle ilerledik. Hafriyatı aldık, işlerimizi sürdürdük. Riva tünelinde geçen sene Ağustos ayında çalışmalar başladı. Tabii bu çalışmanın ilk ayları adaptasyon ve mobilizasyon gibi çalışmalarla geçti. Net 6 aylık bir süreçte Riva tünelinde karşıdan karşıya geçtik. 235 metrekarelik tünelin ilk aşamasında 65 metrekarelik alanı birleşti. 4 aşamadaki çalışmalarda birinci aşama birleştirildi." dedi.  

 

"Önümüzdeki seneyi görmeden Riva Tüneli’nde kazı işlemlerini bitirmeyi hedefliyoruz." diyen Özgür Kumkale,  "Işığın görünmesi tünel için kilometre taşı. İşleri daha da hızlandıracak bir gelişme. Hem lojistik açıdan hem de ekip ve ekipman açısından bizi rahatlatacak. Ulaşım kolaylığı araç ve makine arızaları gibi durumlarda bize hızlı ulaşım imkanı sağlıyor. Bu da zamandan kazanç anlamına da geliyor." açıklamasında bulundu. 

 

Ustabaşı Hasan Dağ ise, "Zeminle ilgili çalışmalarımızı sürdürdük. Patlamayla ilerliyoruz. Taramalarımızı yapıp, işlerimizi devam ettiriyoruz. Ortalama gece gündüz tünel içerisinde 100 kişi çalışıyor." ifadesini kullandı. 

 

T2 Riva geçiş tünelinde, kuzey tüp 626 metre, güney tüp 561 metre uzunluğunda olacak. Tünellerin her birinde 4 ayrı şerit yol hizmet verecek. Projenin Asya Yakası Riva Tüneli Şefi Özgür Kumkale, "Tüneli 2015'in Mayıs ayı gibi bitirmeyi planlıyoruz." dedi.


Vatan



Geri Dön