28 / 04 / 2024

Samanlı Tüneli Mayıs 2015 'te tamamlanacak!

Samanlı Tüneli Mayıs 2015 'te tamamlanacak!

Tünel Sorumlu Mühendisi Abdullah Kürşat Erol tünel inşaatının trafiğe mayıs 2015'te açılacağını belirterek, şu anda planlanan sürenin önünde seyrediyoruz. Yaklaşık 85 günlük bir avantajımız söz konusu ded




Samanlı Tüneli Sorumlu Mühendisi Abdullah Kürşat Erol, proje kapsamında 3 adet tünel inşaatı bulunduğunu belirterek, ilk kazmanın ekim 2011'de vurulduğu Samanlı Tüneli'nde kazı işlemlerinin mart ayının ilk haftasında tamamlanacağını belirtti. 


ÖNDEN GİDİYOR 

Tünel Sorumlu Mühendisi Abdullah Kürşat Erol tünel inşaatının trafiğe mayıs 2015'te açılacağını belirterek, şu anda planlanan sürenin önünde seyrediyoruz. Yaklaşık 85 günlük bir avantajımız söz konusu dedi. Tünel ile ilgili teknik bilgiler de aktaran Abdullah Kürşat Erol tünelin yapılışı aşamalarını sinevizyon eşliğinde teknik elemanlara anlattı. 

Abdullah Kürşat Erol tünelin Türkiye'nin en büyük otoyol tüneli olacağını da belirterek, "Tünel inşaatının sağ ve sol tüplerinin toplam uzunluğu 7 bin metre civarında. Tünel çift yönlü olarak toplam 4 girişten kazıları yapılıyor. Kazılarda yüzde 85'lik bölüm tamamlandı" dedi. 


Orhangazi'de, mimar, mühendis ve diğer teknik elemanların üyesi olduğu Orhangazi Teknik Elemanlar Derneği yaklaşık 25 kişilik bir grup ile otoyol, tünel ve körfez geçiş köprüsü inşaatlarında incelemelerde bulundular. Ekip tünel inşaatının ardından Hersek burnunda Körfez Geçiş köprüsünü gezdi. Başkanlığını Nizamettin Alkan'ın yaptığı ve mimar, mühendis ve teknik elemanların oluşturduğu Orhangazi Teknik Elemanlar Derneği Otoyol inşaatına teknik gezi düzenledi. Orhangazi Belediyesi'nde görev yapan teknik elemanlar ile birlikte dernek üyesi mimar, mühendis mesleğinden yaklaşık 25 kişilik bir grup sabah saatlerinde ilk olarak otoyol ve ardından tünel inşaatını gezdi. 


TÜNEL BRİFİNGİ

 Teknik Elemanlar Derneği'nin otoyol şantiyesine gezilerinin ilk durağı Samanlı Tüneli'ni yapan firmanın şantiyesi oldu. Burada toplantı salonunda teknik elemanlar derneği üyelerine tünelin başlangıcından bugüne kadarki sürecini anlatan bir brifing verildi. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön