13 / 05 / 2024

Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? 

Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? 

Türkiye bugün 13. Cumhurbaşkanını seçmek üzere ikinci kez sandığa gidiyor. Peki, Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...



Bugün Türkiye 13. Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidecek. 60 milyondan fazla seçmen sandığa gidecekken, oy kullanmak zorunlu mu, değilmi soruları YSK'ya soruluyor.

SEÇİMDE OY KULLANMAK ZORUNLU MU?

Sabah'ta yer alan detaylara göre, bir bireyin, seçme hakkını kullanması zorunlu olurken vatandaşlık görevidir. YSK tarafından oy kullanmanın olduğu durumda cezai işlem uygulanıyor. Her bireyin vatandaşlık görevi olan oy kullanmanın kullanılmadığında cezası Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanıyor.

OY KULLANMAMA CEZASI 2023 NE KADAR?

2017 senesi Referandum seçimlerinde YSK tarafından belirlenen 22 lira tutar bir önceki 1 Kasım Pazar 2015 seçimlerinde de 22 lira olarak belirlenmişti. 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde oy kullanmama cezasının ne kadar olacağı henüz belirlenmedi.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda oy kullanmama cezası açıklanacak.

Oy kullanmayan kişiler için ceza tebligatı gönderilecek. Ceza tebligatının elinize ulaşması ile beraber pusula üzerinde ödeme işlemleri hakkında bilgiler bulunuyor. Ödeme işlemleri Maliye Bakanlığı veya PTT gibi kurumlar üzerinden yapılmaktadır. Bu cezalar Maliye Bakanlığı'na yapılacak.

OY VERME İŞLEMİ SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK VE BİTECEK?

Cumhurbaşkanlığı 2023 seçimleri ikinci turu için oy kullanma saatleri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklandı.

Bu kapsamda; 28 Mayıs'ta tüm Türkiye'de oy verme saatleri sabah saat 08.00'da başlayacak ve akşam 17.00'da tamamlanacak.

Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen kişiler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek.

Prof. Dr. Yusuf Kaderli tek tek açıkladı: Borsa 4 binin altına düşer, dolar 24-25 TL'ye yükselir!

Aile Bakanlığı sosyal ekonomik desteği paralarını peş peşe yatırdı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin!


Geri Dön