29 / 04 / 2024

OYAK Çimento Grubu satışları yüzde 17 arttı!

OYAK Çimento Grubu satışları yüzde 17 arttı!

YILLIK 8.5 milyon ton klinker kapasitesi ve yüzde 14 pazar payı ile Türkiye'nin lideri olan OYAK Çimento Grubu, 2013 yılı son çeyreğine dair mali tablo ve dipnotlarını yayınladı...



YILLIK 8.5 milyon ton klinker kapasitesi ve yüzde 14 pazar payı ile Türkiye'nin lideri olan OYAK Çimento Grubu, 2013 yılı son çeyreğine dair mali tablo ve dipnotlarını yayınladı. 


2013 yılında Türkiye'nin çimento iç talebi yüzde 12 büyürken, OYAK Çimento Grubu'na bağlı halka açık 5 şirketin toplam satışları yüzde 17 arttı. 


Yıllık toplam 1.3 milyar TL ciroya ulaşan Adana, Mardin, Bolu, Ünye ve Aslan Çimento, esas faaliyet karını ise yüzde 52 artırarak 344 milyon TL'ye yükseltti. 


Yatırımlar sürecek 


Oyak Çimento; Marmaray, bu projenin devamı olan Avrasya Tüneli, İzmit Körfez Geçişi, Çukurova Havalimanı, İstanbul metro projeleri, Melen, Artvin, Ayvalı ve Ilısu Barajları, Çamlıca Camii, Başbakanlık Binası, Emaar Square ve daha pek çok projenin çimento ve beton sağlayıcısı oldu. 


2013 yılında 100 Milyon TL'nin üzerinde yatırımı hayata geçirdiklerini söyleyen OYAK Otomotiv ve Çimento Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, yeni bir fabrika yatırımı için de 2013 yılında çalışmalara başladıklarını anlattı. Çağlar, "230 milyon TL bütçeli bu yatırımın yanı sıra Bolu ve Aslan Çimento'da atık ısıdan elektrik üretilmesine ilişkin yatırımlarının toplam 40 milyon TL'ye mal olması öngörüldü" dedi. 


Vatan Gazetesi 


Geri Dön