29 / 04 / 2024

OYAK Çimento'nun satışları yüzde 30 arttı!

OYAK Çimento'nun satışları yüzde 30 arttı!

OYAK Çimento Grubu olumlu hava koşulları, yerel seçimler, devam eden büyük projeler ve diğer altyapı yatırımlarının etkisi ile yurtiçi satış tonajını ilk çeyrek sonunda 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 30 yükseltti.



OYAK Çimento Grubu, seçimler ve süren projelerin etkisiyle 2014 çeyrek satışlarını yüzde 30 artırdı. KAP'a yapılan açıklamaya göre grup toplam cirosunu yüzde 35 artırırken, net kârını ise üç katına çıkardı. Açıklamada yer alan bilgiye göre, Türkiye'nin altı coğrafi bölgesinde faaliyet gösteren OYAK Çimento Grubu, halka açık beş çimento ve bunlara dikey olarak entegre beton ve kağıt torba şirketlerinden oluşuyor. 

Yıllık 8.5 milyon ton klinker kapasitesi ve yüzde 14 cari pazar payı ile Türkiye'nin en büyük çimento grubundan biri olarak faaliyet gösteriyor. Açıklamada, ocak verilerine göre Türkiye çimento talebinin bir önceki yıla nazaran yüzde 41 arttığı belirtildi. 

Yerel seçimler sonrası çimento talebinin aynı hızla devam ettiği belirtilen açıklamada, "OYAK Çimento Gı ubu'nun 2014 iç pazar büyüme tahmini yüzde 6'dır" denildi. 

Yıl boyunca Marmaray, İzmit Körfez Geçişi, 3. Boğaz Köprüsü, Çukurova Havalimanı, İstanbul metro projeleri, Melen, Artvin, Ayvalı ve Ilısu Barajları, Ovit Tüneli ve Entegre Sağlık Kampüslerinin talebin ana merkezleri olmaya devam edeceğine değinen OYAK Otomotiv ve Çimento Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, konut yatırımları devam etmekle birlikte, bu yıl ana odağın altyapı yatırımları olacağını belirtti. 

Çağlar, önümüzdeki dönemde yapılması planlanan iki seçim, kentsel dönüşüm projeleri ve mütekabiliyet/2B gibi düzenlemelerin satışları desteklemesini öngördüğünü belirtti. 


Ticari Hayat


Geri Dön