14 / 05 / 2024

Öyle bir yorum yaptı ki bütün yatırımcıların aklı başından gidecek! Altın o seviyeyi görecek

Öyle bir yorum yaptı ki bütün yatırımcıların aklı başından gidecek! Altın o seviyeyi görecek

Tunç Şatıroğlu, "Bu yükseliş ABD’de birçok şeyin ücretinin yükselmesine neden oldu. Altın ücretleri para arzı kadar değerlenmiş olsa yüzde 38 yükselişle 2.220 dolar seviyelerinde olması gerekiyor. 



ALTIN FİYATLARINDA KAYIPLAR ARTIYOR

2022 senesinin başında büyük artışlar yaşayan ons altın 1.960 dolardan düşüşe geçerek yüzde 8’e yakın geriledi. Ons altında yaşanan artışla beraber rekor seviyelere  ulaşan gram altın, 1,104 TL’ye kadar düştü. 2023 kazançlarını geri veren gram altın da tarihi seviyeden yüzde 7,6 seviyesinde uzaklaştı.


Enflasyon verilerine dikkat eden Tunç Şatıroğlu, "Bu yükseliş ABD’de birçok şeyin ücretinin yükselmesine neden oldu. Altın ücretleri para arzı kadar değerlenmiş olsa yüzde 38 yükselişle 2.220 dolar seviyelerinde olması gerekiyor. 2018’den bu yana ülkedeki enflasyon yükselişi yüzde 20. İki tarafta da yükseliş varken altın bunun çok arkasında kaldı" ifadelerini kullandı.

"BİR YERDEN SONRA DURACAK"

Faiz yükseltimlerinin bir yerde duracağını söyleyen Şatıroğlu, "Faiz artırımlarının bir noktadan sonra durması gerekiyor. Hatta çok fazla arttıramayacağını tahmin ediyorum. ABD’nin  ödediği faiz şu anda 852 milyar dolara yükselmiş durumda. Ve giderek daha çok borçlanıyor.

Öyle bir yorum yaptı ki bütün yatırımcıların aklı başından gidecek! Altın o seviyeyi görecek

ALTIN FİYATLARINDA BU SEVİYELERE HAZIRLIKLI OLUN!

Şuan altın ücretlerinde olan düşüşlerin devam edeceğini söyleyen Tunç Şatıroğlu, ons altın ücretlerinin 1790 dolar seviyelerine doğru gerileyebileceğini ifade etti.  "Ama bunlar gelip geçici şeyler" diyen uzman isim, "İlla ki yükselme potansiyeli çok yüksek" yorumunda bulundu.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR? (3 MART 2023 CUMA)

Altın ücretleri, 3 Mart 2023 Cuma günü yeşil ve yukarı yönlü ivme gösteriyor.

 


Geri Dön