02 / 05 / 2024

Ozan Balaban Dubai'yi anlattı!

Ozan Balaban Dubai'yi anlattı!

Emaar CEO'su Dünyanın en büyük gayrimenkul firmalarından EMAAR'ın pek çok ülkeden sorumlu CEO'su Ozan Balaban, sık sık seyahat ettiği Dubai'yi yazdı. Balaban'ın Dubai rehberine bakmadan bu ülkeye seyahat etmeyin..



DUBAİ, hem işim gereği hem de tatil seyahatlerim için sıklıkla ziyaret ettiğim bir şehir. Otelleri, 5 yıldızlı rezidanslan, dünyanın en iyi restorandan, büyük alışveriş merkezleri ve sayısız eğlence seçenekleriyle dünya turizminin göz bebeği şehirlerinden biri. Ayrıca en'leri ve ilk'leriyle de hiç kuşkusuz ki Birleşik Arap Emirlikleri'nin en renkli şehri...

 

Dubai'ye gidip, merkeze yakın bir lokasyonda birinci sınıf bir konaklama deneyimi yaşamak isteyenlere benim önerim The Address Downtown Dubai. Açıldığı günden itibaren birçok uluslararası ödüle sahip The Address Downtown sunduğu tüm konfor ve üstün hizmetin yanı sıra lokasyoıı olarak da çok güzel bir konumda. Dünyanın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi Dubai Mall'a yürüme mesafesinde. Ayrıca dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa ile yine dünyanın en yüksek gösteri fıskiyesi The Dubai Fountain'ın muhteşem manzarasını odanızın terasından izlemek ise bambaşka bir keyif. Address Dovvntovvn, zarif tasarımıyla 5 yıldızlı bir otelin sunduğu tüm konfor ve hizmetin yanı sıra çatısı altında bulunan ve farklı zevklere hitap eden yemeiçme, spa ve fitness seçenekleriyle de herşeyi düşünülmüş bir konaklama ve sosyalleşme deneyimi yaşamanızı sağlıyor. 

Yeme-içme konusunda da Dubai'de herkese hitap eden sayısız seçenek bulmak mümkün. Güzel bir akşam yemeği için The Address Downtown Dubai'nin ilk katında yer alan ve Michelin yıldızlı ünlü aşçı VVolfgang Puck'un yine kendi kadar ünlü olan CUT restoranını önerebilirim. Puck'un Beverly Hills, Las Vegas, Singapur ve Londra'dan sonra altıncı lokasyoıı olarak seçtiği Dubai CUT, Amerikan tarzı et yemeklerinin lezzetiyle tanınıyor. Özellikle kuru ve yaşlandırılmış et konusunda uzmanlığını ortaya koyan şef VVolfgang Puck'm, kendi özel tarifiyle yaptığı Kobe Bifteği'ni denemenizi tavsiye ederim. Yemek sonrası ise hiç uzaklaşmadan yine Address'te yer alan Calabar'm terasında Burj Khalifa ve Dubai Fountain'ın manzarasının tadını çıkartıp geceye devam edebilirsiniz. Burj Khalifa içerisinde yer alan Armani Prive ise Dubai gece hayatının en renkli ve şık kulüplerinden biri. 


Önereceğim bir diğer restoran ise La Vida Oteli içerisinde yer alan La Şerre. Akdeniz mutfağının çok iyi bir örneği olan La Serre'de deniz mahsullerini ve makarnaları özellikle tavsiye ederim. 

Gezilecek noktalar için önerim tabii ki öncelikli olarak dünyanın en büyük yapısı olan Burj Khalifa... Özellikle günbatımında seyir terasından Dubai'nin üzerine inen o muhteşem kızıllığı, kent ışıklarının yavaş yavaş yanarak Dubai'yi yaşayan bir mücevhere dönüştürmesini izlemek gerçekten çok etkileyici. Yaklaşık 1 km yükseklikte, mimari tasarımı çöl çiçeğinden ilham alınarak inşa edilen Burj Khalifa tam bir mühendislik ve teknolojisi harikası, hayran kalmamak mümkün değil. 


Eğer yapacağınız gezide alışverişe de zaman ayırmak istiyorsanız, elbette ki önerim The Dubai Mail. Dünyanın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi olan Dubai Mall'da 1200 mağaza, aralarında Cheesecake Factory'nin de olduğu 400'ün üzerinde yeme içme seçeneği yer alıyor. Dubai Mail adeta bir alışveriş cenneti, dünyanın en lüks markalarına da ev sahipliği yapan Mall'da zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Alışverişin yanı sıra Dubai Mall'da bulunan olimpik buz pisti, dev akvaryum, SEGA Republic kapalı oyun parkı gibi sayısız eğlence seçeneği tüm aile fertlerine hitap ediyor. 

Dubai'ye gitmişken heyecan sevenler için çöl safarisini ve Atlantis Otel'de yer alan su parklarını da ziyaret etmelerini tavsiye ederim. Tüm dünyada tanınan önemli bir finans, turizm ve alışveriş merkezi haline gelen Dubai'ye henüz gitmediyseniz bu renkli şehri en yakın zamanda seyahat listenize eklemenizi öneririm.


Sabah Tatil


Geri Dön