28 / 07 / 2024

Özbek Turizm `Art-Tech' Point otel açtı!

Özbek Turizm `Art-Tech' Point otel açtı!

Özbek Turizm'in 3'üncü oteli "Point Hotel Barbaros", çağdaş sanat ve teknolojiyi buluşturan Art-Tech konseptiyle açıldı


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


60 milyon Euro'luk yatırım yapılan 21 katlı otelde, 210 oda ve 1 kral dairesi var.
Özbek Turizm Genel Koordinatörü Gökhan Özbek, şöyle konuştu:
"Taksim'deki Point Otel'de Ara Güler'in siyah-beyaz İstanbul fotoğraflarını sergilemiştik. Büyük ilgi görünce hem İstanbul'u hem de çağdaş sanatı içinde barındıran bir otel açmaya karar verdik.
Küratörlüğü Beral Madra yaptı. Otelin dört bir yanında 26 sanatçının 265 eserinden oluşan sürekli açık sergi ile videoart, resim, heykel, fotoğraf, entelasyon gibi çağdaş sanat yapıtları takip edilebilecek." 
Özbek, otelde İstanbul Modern'in bir mağazası bulunduğunu, meraklılarının Türk çağdaş sanatıyla ilgili replikaları ve kitapları bu mağazada bulabileceklerini söyledi. Teknoloji tarafında Microsoft, Sony ve Nintendo ile işbirliği yaptıklarını söyleyen Özbek, bu sayede farklı noktalarda oyun, internet ve film-video içeriğine kolay erişim sağlanabileceğini hatırlattı. Otelde ayrıca 17 dilde derlenen ninni CD'si müşterilerin kullanımına sunuluyor. İki Point, bir de Nippon oteli işlettiklerini belirten Özbek, İstanbul'da havaalanı bölgesi, Maslak ve İkitelli'de otel projeleriyle ilgilendiklerini anlattı.
Esengül METİN/Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler
Point işadamını ninni ve masajla uyutacak
Özbek Turizm, sanat ve teknoloji konseptindeki Point Otel Barbaros'u 60 milyon euro yatırımla açtı. Otel, odalardaki 17 dilde ninni ile işadamlarının uyku kalitesini artıracak

Özbek Turizm Grubu bünyesindeki Point Oteller Zinciri Türkiye'nin ilk sanat ve teknoloji konseptli otelini Esentepe'de açtı. 21 katta 210 odadan oluşan otel 60 milyon euro yatırımla yapıldı. Point Otel Genel Koordinatörü Gökhan Özbek, 2005 yılında Taksim'de açtıkları Point Otel'de Ara Güler'in İstanbul fotoğraflarına yer verdiklerini hatırlatarak, yeni otellerinde çağdaş sanat konseptine yöneldiklerini söyledi. Küratör Beral Madra'nın inşaat aşamasında itibaren İstanbul temalı otelin konseptine yardımcı olduğunu söyleyen Özbek, otelde 26 sanatçının 235 eserinin sergileneceğini kaydetti.

İSTANBUL MODERN VAR
Otel içinde İstanbul Modern'in de bir mağaza açacağını söyleyen Özbek, müşterilerin Türk çağdaş sanatı ile ilgili replikaları ve kitapları bu mağazada bulabileceğini kaydetti. Gökhan Özbek otelde kendisini de sahaflara giderek araştırmalar yaptığı Sahaf isimli özel bir kütüphanenin de yer alacağını belirtti. Kütüphanede İstanbul ile ilgili Türkçe ve yabancı dilde çok sayıda yayın bulunacak. Özbek, kütüphanede Kültür AŞ'nin İstanbul kitapçısı ile çalıştıklarını ve 800 kitap aldıklarını söyleyerek sahaflarda yaptıkları araştırmalarla birlikte şu anda 1200 kitabın bulunduğunu kaydetti.

"Çırağan gibi proje için Anadolu'ya geçeriz"
TALİMHANE'DEKİ Nippon Otel ve Taksim'deki Point Otel'in ardından üçüncü otelini açan Özbek, havaalanı bölgesi, Maslak ve İkitelli'de otel projeleri ile ilgilendiklerini söyledi. Özbek, "Anadolu yakasının Çırağan Sarayı olacak bir proje olacaksa diğer yakaya da geçebiliriz" dedi.
Sabah

İstanbul'a 60 milyon Euro'ya `sanatsever' otel geldi
Turizm alanında faaliyet gösteren Özbek Grubu, 60 milyon Euro yatırımla üçüncü oteli Point Hotel İstanbul Barbaros'u açtı

Çağdaş sanat ve teknolojik yeniliklerin bir arada olduğu `Art Tech' konseptiyle Esentepe'de açılan 210 odalı beş yıldızlı otel, ilk yılında yüzde 75 doluluk hedefliyor. Düzenlenen toplantıda konuşan Özbek Turizm Genel Koordinatörü Gökhan Özbek, kültür, çağdaş sanat ve yaşam stili olan yeni bir şehir oteli anlayışı getirdiklerini belirterek, "Otel için 60 milyon Euro yatırım yaptık. İlk yıl için doluluk hedefimiz yüzde 75. Talimhane'deki Nippon ve diğer Point otelden sonra bu üçüncü otel yatırımımız" dedi. Otelin çağdaş sanat konseptine sahip olduğunu anlatan Özbek, otel içinde İstanbul eserlerinin olacağı bir kütüphane, İstanbul Modern'in satış ofisi bulunacağını ve Bienal'e de sponsorluk yapacaklarnı aktaran Özbek, "Otelde toplantı arasında ya da kalışları sırasında stres atmak isteyen iş insanlarına yönelik Play Station 3, PC ve Nintendo Wii gibi dijital eğlencenin her türü birarada bulunacak" dedi.
Hürriyet

Point Hotel, işadamlarını ninniyle ballı sütle uyutacak

Özbek Turizm 60 milyon euro yatırımla Türkiye'nin ilk 'arttech' otelini Gayrettepe'de açtı. Otelde işadamlarına iyi bir dinlenme ortamı sağlamak için kendi dillerinde ninniden ılık ballı süte kadar her türlü hizmet sunuluyor

Turizm sektörüne Taksim'deki otelleriyle adım atan Özbek Turizm, 60 milyon euro yatırımla Türkiye'nin ilk 'arttech' otelini de Gayrettepe'de açtı. İş oteli olarak hizmet veren Point Hotel Gayrettepe'de işadamlarını rahat ettirmek için 'sweet dreams' konsepti dahilinde kendi dillerinde ninniden ılık ballı süte, yastık menüsünden uyku masajına kadar her tür hizmet sunuluyor.

'Sweet dreams' adını verdikleri konseptte misafirlerine 'iyi bir uyku deneyimi' sunmayı amaçladıklarını söyleyen Özbek Turizm Genel Koordinatörü Gökhan Özbek, "Yataş bize özel yatak üretti. Ayrıca Rusya'dan Çin'e kadar dünyadan seçilen 17 ninniden oluşan bir CD hazırlayarak odalara koyacağız. 'Sweet dreams' konsepti içinde odalara ballı ılık süt servisi, sweet dreams masajı da var. Önümüzdeki günlerde kaliteli uykunun 101 sırrı adını verdiğimiz bir kitabı da odalara bırakacağız" dedi. Beral Madra'nın kuratörlüğünde 26 sanatçının 265 eseriyle çağdaş sanatlar sergisine dönüştürülen Point Hotel Gayrettepe'de sayıları bin 200'ü bulan kitaptan oluşan ve Sahaf adı verilen bir kütüphane de oluşturuldu. Lobide İstanbul Modern Müzesi'yle yapılan işbirliğiyle Türk Çağdaş Sanatı'yla ilgili resim ve kitapların satın alınabileceği bir mağaza da açılırken Microsoft, Sony ve Nintendo ile yapılan çalışmayla ise otelin tüm odaları 'medya merkezi'ne dönüştürüldü.

2005'te Talimhane'de açtıkları Point Hotel'de Ara Güler'in 1950'lerin İstanbul'unu anlatan 230'dan fazla siyah-beyaz resmiyle sektöre 'art' otel kavramını getirdiklerini hatırlatan Gökhan Özbek, "Point Hotel Gayrettepe'de ise Türk Çağdaş Sanatını ana tema olarak belirledik. Kütüphanemizde ise misafirlerin otele geldiğinde İstanbul'u her yönüyle tanıyabilecekleri kitaplar bulunuyor" dedi.

Özbek, 210 odalı otelde oda fiyatlarının 160 eurodan başladığını ve kral dairesinin ise 2 bin 500 euro olduğunu aktardı.
Vatan


Geri Dön