06 / 05 / 2024

Özdere'ye 450 yat kapasiteli marina inşa edilecek!

Özdere'ye 450 yat kapasiteli marina inşa edilecek!

30 Mart ’ın İzmir’in değişim dönüşüm günü, Menderes ’in de bayramı olacağını vurgulayan Binali Yıldırım, Özdere 'ye 450 yat kapasiteli bir marina yapacaklarının müjdesini verdi...



Bölgeye masal köyleri kurmuşlar’

30 Mart’ın İzmir’in değişim dönüşüm günü, Menderes’in de bayramı olacağını vurgulayan Binali Yıldırım, “Menderes’e eko tarım köyleri vaat ettiler. Nerede gördünüz. Eko tarım köyleri yerine masal köyleri kurmuşlar” diye konuştu




AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, önceki gün miting havasında geçen Torbalı ziyaretinden sonra Menderes'e gitti. Yıldırım, burada AK Parti Menderes Belediye Başkan adayı Bülent Soylu ile birlikte vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Menderes'te halkın sorunlarının fazlalığına dikkat çeken Yıldırım, "Tahtalı Barajı'na da bakacağız. Baraj geniş tutulmuş. Gözden geçireceğiz. Dengeyi kaçırmamak lazım. Barajı temiz tutmak lazım. Çözülmeyecek sorun yok. Sorunlarınızı ciddiye alan yöneticiler yok. Hem işi bileceksin, hem de vatandaşlara gidip derdin ne diye soracaksın" dedi. 


'Hepsini çözeceğiz'

Menderes'in büyüdüğünü belirten Yıldırım, "Ürkmez ve Gümüldür'ü var. Menderes'in sahili ile şehrin arası birbirinden kopuk. Ulaşımı yok. Şimdi buradaki sorunların hepsini biliyoruz. Bunların hepsi çözülebilecek şeyler. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışına sahipseniz çözersiniz. İnsanı fildişi kulelerden yönetmeye kalkarsanız olmaz. Hızlı tren artık izmir'e doğru geliyor. Afyon İzmir hızlı tren ihalesi bu yıl yapılıyor" dedi.


Özdere'ye 450 yat kapasiteli bir marina yapacakları müjdesini veren Yıldırım, "2009 yerel seçimlerinde ne vaatler verilmiş. Eko tarım köyleri kurulacaktı. Nerede gördünüz? Eko tarım köyleri yerine masal köyleri kurulmuş. Lafla peynir gemisi yürümez. Biz 11 yıldır dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldik. Sayılı günlerimiz var. 30 Mart Menderes'in de bayramıdır. İzmir'in de değişim dönüşüm günüdür. Hizmete hazırız. Biliyoruz ki, İzmir Türkiye'ye lazım. AK hizmet, AK belediyecilik de İzmir'e lazım. Yeter ki siz yürü deyin. Biz yürümeye hazırız" dedi. 


'Menderes, bugün hak ettiği yerde değil'

İzmir'de kuraklık olduğunu, bu konuda İZSU yönetmeliğinin değişen koşullara cevap verip vermediğine bakılması gerektiğini ifade eden AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: 

"30 Mart'ta Bülent Soylu Başkan oldu. İlk işimiz Tahtalı Barajı havza korumasına göz atacağız. Tahtalı Barajı'nı da koruyacağız, sizi de koruyacağız. Bu ikisini de yaparız. Çok güzel sahili vardı. Merkez ile sahil arasına yol yapacağız. Buradan Gümüldür'e, Özdere'ye, Ürkmez'e güzel bir yol yapacağız. Sahille merkezi buluşturacağız. Sizi denizle buluşturacağız. Onları da merkezle buluşturacağız. İzmir'de 15 tane 5 yıldızlı otel var. 3 tanesi Menderes'te. Menderes turizmde çok önemli bir yerde ancak altyapı olmayınca hak ettiği yeri bulamıyor." 



Yeni Asır


Geri Dön