01 / 05 / 2024

Özderici GYO'nun Genel Kurulu hangi kararları aldı

Özderici GYO'nun Genel Kurulu hangi kararları aldı

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Kurulu'nun, bugün gerçekleşen Olağan Genel Kurul toplantısında alınan kararlar ve görüşülen konular açıklandı



Özderici GYO Genel Kurulu bugün toplandı. Toplantı saat 09.00'da, Büyükdere Cad.Yapı Kredi Plaza C Blok Kat:9 Levent Beşiktaş / İstanbul adresinde gerçekleşti.

ALINAN KARARLAR / GÖRÜşžÜLEN KONULAR:

1) Divan Başkanlığı'na   Orhan Aksüt, Katipliğe Sebahattin Durmuş, Oy Toplayıcılığına Bülent çelikol oy birliği ile seçildiler. Toplantı Tutanağının Başkanlık Divanı tarafından imzalanması oy birliği ile kabul edildi.
2) Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Denetçiler Raporu okundu. 2010 yılı Bilanço ve Kar Zarar Hesapları tetkik ve müzakere edilerek ittifakla kabul ve tasdik edildi.
3) Yönetim Kurulu üyeleri ve Denetçiler 2010 yılı faaliyetlerinden dolayı ittifakla ibra edildiler. Yönetim Kurulu üyeleri ibrada oy kullanmadılar.
4) Yönetim Kurulu üyeliklerine, 1 yıl için Ali Uğur Özderici [T.C. Kimlik No.: *********** Büyükdere Cad. Yapı Kredi Plaza C Blok K.9 Levent-İstanbul], Ahmet Özderici [T.C. Kimlik No.: *********** Büyükdere Cad. Yapı Kredi Plaza C Blok K.9 Levent-İstanbul], Orhan Aksüt [T.C. Kimlik No.: *********** çamlık Cad. çamlık 4 Mevsim Sitesi B:6 çavuşbaşı-Beykoz-İstanbul]; Genel Müdürlüğe 1 yıl için Ahmet Özderici; denetçiliğe 1 yıl için Emre Eren Göktürk [T.C.Kimlik No.:*********** ; Halaskargazi Cd.Helal Apt.No:183 D:4 şžişli/İstanbul] ittifakla seçildiler.
5) Yönetim kurulu üyelerinin her birine aylık net 3.000-TL huzur hakkı ödenmesine, denetçiye yıllık brüt 2.000 TL ücret ödenmesine ittifakla karar verildi.
6) 2010 yılı yasal kayıtlarda VUK'a göre hazırlanmış mali tablolara istinaden 7.757.031 TL kar bulunmasına karşılık 14.712.871,71 TL geçmiş yıl zararı bulunmaktadır. Sermaye Piyasası Kurulu'na verilen, Kurul'un Seri:XI, No:29 sayılı Tebliği esaslarına göre düzenlenen mali tablolarda ise, 159.565 TL kar bulunduğu halde, 685.454 TL geçmiş yıl zararı olduğundan, kar dağıtımına imkan bulunmamaktadır. Söz konusu dönem karının geçmiş yıl zararlarına mahsup edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
7) şžirket esas sözleşmesinin 33. maddesinde belirtildiği üzere, her türlü vergi ve kanuni yükümlülükler ayrıldıktan sonra, genel kurulda alınacak karar ile karın dağıtımına veya şirket bünyesinde bırakılmasına ittifakla karar verilir.
8) Bağımsız Dış Denetim Firması olarak Işık Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.şž.'den teklif alınmasına ve alınacak teklif koşullarının uygun olması kaydıyla bu şirket ile bağımsız dış denetim firması olarak anlaşılmasına ve bu hususta yönetim kuruluna yetki verilmesine ittifakla karar verildi.
9) Kayıtlı Sermaye tavanının 100.000.000 TL'den 250.000.000 TL'ye artırılması ile ilgili alınacak yönetim kurulu kararı uyarınca Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmasına ittifakla karar verildi.
10) şžirket Yönetim Kurulu Üyelerinin T.T.K.'nun 334. ve 335. maddelerinde yazılı işlem ve işlerin yapılması hususunda yetkili kılınmalarına ittifakla karar verildi.
11) 2010 yılında yardım ve bağış yapılmamıştır.
12) Dilek ve temenniler faslında söz alan olmadığından ve gündemde görüşülecek başka madde olmadığından toplantı, divan başkanı tarafından sona erdirildi. 11/03/2011
 


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Geri Dön