04 / 05 / 2024

Özdilek Grubu, AVM sektöründe büyüyecek!

Özdilek Grubu, AVM sektöründe büyüyecek!

240 milyon dolar yatırımla 2013te Leventteki AVM, otel ve iş merkezi yatırımını tamamlayacak olan grup, 8. alışveriş merkezini Eskişehirde açacak



Ev tekstili ve perakende kuruluşu Özdilek Grubu, önümüzdeki yıl AVM, ev tekstili ve otelcilik alanında büyümesini sürdürecek. 7 AVM, 4 hipermarket ve 30 ev tekstili mağazası bulunan grup, 2 yıl içinde yapacağı yeni yatırımlarla 2 bin yeni kişiye istihdam sağlayacak.

240 milyon dolar yatırımla 2013te Leventteki AVM, otel ve iş merkezi yatırımını tamamlayacak olan grup, 8. alışveriş merkezini önümüzdeki günlerde Eskişehirde açacak. 45 milyon dolar yatırım maliyeti olan Özdilek Eskişehir AVMde 600 kişi istihdam edilecek.

Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, düzenlediği basın toplantısında, tekstil, AVM ve otelcilik alanlarını kendilerine lokomotif sektörler olarak belirlediklerini, önümüzdeki yıllarda bu alanlarda büyümeyi hedeflediklerini, Türkiye genelinde Antalya, İzmir, Bursa, Yalova, İzmit ve Afyonda olmak üzere 7 Özdilek Alışveriş Merkezi bulunduğunu anlattı. Özdilek, Eskişehirin, Anadolunun Batıya açılan kapısı olduğunu belirterek, "Özdilek olarak Eskişehirde mutlaka olmamız gerektiğine karar verdik. Bu kararı almamızda gerek Bursa gerek Yalovadaki alışveriş merkezlerimize gelen çok sayıdaki Eskişehirli müşterimiz de etkili oldu. Bizim için şehrin ekonomisine katkıda bulunmak da son derece önemli. Alışveriş merkezimizde 600 kişiyi istihdam ediyoruz. Tedarikçiler ve alt yüklenicilerimizle yarattığımız dolaylı istihdam ise yaklaşık 2 bin kişi. Kaliteli hizmet anlayışımızla bir yılın sonunda alışveriş merkezimizde 5 milyon kişiyi ağırlamayı
 hedefliyoruz" diye konuştu.

Eskişehirde AVM yatırımının yanı sıra 73 konutluk projelerinin yakında tamamlanacağını bildiren Özdilek, Eskişehir AVMnin içindeki SPA merkeziyle Eskişehirde böyle bir hizmet sağlayan "tek" alışveriş merkezi olduklarını, Eskişehirin "en büyük" kapalı lunaparkını da AVM içinde kurduklarını anlattı.

Özdilek, bugün, Özdilek Alışveriş Merkezlerinde misafirlerine tekstil, gıda ve gıda dışı reyonlarda toplam 70 bini aşkın ürün çeşidi sunduklarını ifade ederek, "Yılda 35 milyon kişi alışveriş merkezlerimize geliyor" dedi.

ÖZDİLEK GRUBU'NUN 2011 YILI CİROSU 700 MİLYON LİRA

Hüseyin Özdilek, Özdilek Grubunun 2011 yılı ciro büyüklüğünü 700 milyon lira olarak beklediklerini, 2012 için de 800 milyon lira ciro hedeflediklerini ifade ederken, önümüzdeki 2 yıl içinde AVM ve otelcilik sektörüne yapacakları yatırımlarla grubun çalışan sayısını 5 bin 500den 7 bin 500e çıkarmayı hedeflediklerini, grubun konsolide cirosunun yüzde 70ini perakende bölümünün oluşturduğunu, AVM yatırımlarının grubun yeni gelişme alanı olacağını bildirdi.

İstanbul Leventte başlatmış oldukları 240 milyon dolarlık AVM, otel ve iş merkezi yatırımının da 2 yıl sonra tamamlanacağını duyuran Özdilek, grup olarak sadece Türkiyede değil, yurt dışında da büyüdüklerini, eylül ayında Avrupadaki ilk mağazalarını Londra Westfield Stratford City Alışveriş Merkezinde açtıklarını, Şubat 2012de Berlinde 2 ev tekstili mağazası daha açmayı planladıklarını kaydetti.

"FRANSA'DAN BÜYÜKBAŞ HAYVAN İTHAL ETTİK"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özdilek, marketlerinde yıllık 600 ton et tükettiklerini, bu nedenle 10 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdikleri Bursa Yenişehirdeki tesiste hayvancılık işine başladıklarını belirterek, "Bin baş hayvan olacak, sonra bu rakam 2 bine çıkacak. Fransadan 360 tane dana, büyükbaş hayvan ithal ettik" dedi.

Fransa meclisinde oylanacak yasa teklifine işaret eden Özdilek, "Bugün olsa almazdım. Bu tesiste süt üretimi de gerçekleştireceğiz. Tesiste ekili alanlarımız da var. Orada ıspanak, mısır  ve biber yetiştirdik. Yemlerin bir kısmını kendimiz üretiyoruz" şeklinde konuştu.

5. hipermarketlerini önümüzdeki ay açacaklarını, 5 yılda yurt dışında 20, yurt içinde ise 100 ev tekstili mağazasına ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Özdilek, Bursa Ataevlerde 15 bin metrekare alan içinde 96 konuttan oluşan projeye önümüzdeki dönemde başlayacaklarını, projenin yatırım tutarının 10 milyon dolar olduğunu bildirdi.

"GYO KURACAĞIZ"

Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özdilek, 2 yıl içinde GYO şirketi kuracaklarını belirterek, "Şu anda varlığımız 1 milyar dolar mertebesinde. 5 yıl sonra 2,5 milyar dolarlık bir portföy büyüklüğüne ulaşacağını düşünüyoruz. Global ortaklıklar için aracılık etmek üzere Morgan Stanley ve Ernst Young bizimle görüştüler. Onlar bize geldiler" dedi.

Özdilek, bir soru üzerine, "Tekstildeki üretimimiz optimal, en uygun seviyede. Şu anda daha fazla büyütmenin mantığı yok. Ancak araç ve gereçlerle, teknolojiyi yenileyerek yolumuza devam ediyoruz. Bu yıl yurt dışında bir milyon avroluk makine alıyoruz" diye konuştu.

İstanbuldaki Levent projesinin ardından Aksaray, Kütahya ve Samsunda da projeleri olacağını belirten Özdilek, yılda 100 milyon dolarlık yatırım bütçeleri olduğunu bildirdi.

Özdilek Perakende Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ünal da Fransadan ithal ettikleri büyükbaş hayvanlarla ilgili, "Devlet Macaristanı kapattı, sonra Fransayı açtı. Hangi ülkeden alınacağını devlet belirliyor" dedi.

Ünal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün Almanya ziyareti sırasında Hüseyin Özdilekin Alman Cumhurbaşkanına bornoz hediye ettiğini de söyledi.

AA


Geri Dön