29 / 04 / 2024

Özel İletişim ve Konaklama Vergisinde Yeni Zamlar mı Geliyor?

Özel İletişim ve Konaklama Vergisinde Yeni Zamlar mı Geliyor?

Son dönemde uygulanan ÖTV ve KDV zamlarının ardından, vergi düzenlemelerindeki artışlar devam ediyor. Yeni bir dönemde Özel İletişim Vergisi ve Konaklama Vergisi'nde yüksek oranlı zamların geleceği konuşuluyor. Bu zamlar ise 'Gözün aydın yüzde 52' olarak adlandırılmaya başladı. 



Ek bütçe kanunu kapsamında öngörülen ek gelirlerin ilk etkisi, petrol ve doğalgaz ürünlerine yapılan yüksek oranlı zamla kendini gösterdi. Ancak bu yeni düzenlemelerin yeterli gelir sağlamadığı tespit edilerek, önümüzdeki dönemde ÖTV gelirleri üzerinde yeni bir artışa gidilmesi bekleniyor. Bu durum, petrol ve doğalgaz ürünlerinin yanı sıra diğer bazı tüketim kalemlerinde de potansiyel bir zam ihtimalini gündeme getiriyor. Ekonomim'den alınan habere göre petrol ve doğalgazdan alınacak ÖTV tutarı ek bütçe de dahil olmak üzere toplam 198,4 milyar lira olarak görünmektedir. İşte Özel İletişim Vergisi ve Konaklama vergisine zam detayları…

Özel İletişim vergisinde beklenen üçte biri ödendi

GSM ve internet hizmetlerinden alınan Özel İletişim Vergisi'nde, bu yıl için ek vergi dahil toplam 22,2 milyar liralık gelir beklentisi bulunuyor. Ancak, Ocak-Haziran döneminde gerçekleştirilen tahsilatın 6,2 milyar lira ile sınırlı kalması, yılın kalan kısmında oldukça önemli bir tahsilat hedefine ulaşılması gerektiği anlamına geliyor. Bu kapsamda, ek gelirin bir kısmının ürün fiyatlarına yapılacak artışlardan, diğer bir kısmının ise vergi oranında yapılacak artışlarla karşılanabileceği düşünülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön