29 / 04 / 2024

Vodafone engellilerden Özel İletişim Vergisi almayacak!

Vodafone engellilerden Özel İletişim Vergisi almayacak!

Vodafone’un Düşler Kulübü platformundan yararlanan engellilere yönelik indirim ve uygulamalar basın toplantısı ile açıklandı. Vodafone, engellilerden Özel İletişim Vergisi (ÖİV) almayacak. Arama ve SMS bedelleri yüzde 25 indirimli olacak....




GSM operatörü Vodafone, engellilerden Özel İletişim Vergisi (ÖİV) almayacak. Muafiyet sayesinde arama ve SMS bedelleri yüzde 25 indirimli olacak. Operatör, yeni mobil uygulaması ile de engellilerin yakınında bulunan yerleri haritadan görüntülemelerini, sosyal ortamda aktarmalarını da mümkün kılacak.


Vodafone’un Düşler Kulübü platformundan yararlanan engellilere yönelik indirim ve uygulamalar basın toplantısı ile açıklandı. Toplantıya Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel ve Vodafone Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Gizem Keçeci katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nail Abdulgazi’nin de konuk olduğu toplantıda söz alan Hasan Süel, engelli bireyler için pek çok ürün, servis ve sosyal sorumluluk projeleri ortaya koyduklarını belirtti. Süel, engellileri sosyal hayata katmanın kendilerini yüreklendirdiğini vurgularken, “Bu nedenle anlayışımızı yeniden ele aldık. Ürün ve servisleri kontrol ederek Düşler Kulübü etrafında, tek çatı altında topladık.” dedi. Süel, Düşler Kulübü’nün engellilerin ve toplumun yararına olacağını da dile getirdi.


Düşler Kulübü ile ilgili detayları aktaran Vodafone Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Gizem Keçeci ise şirket olarak engellileri sosyal ve ekonomik hayata katma adına mobil ürünler uygulamaya koyduklarına temas etti. Düşler Kulübü’nün 3 gayesi bulunduğuna işaret eden Keçeci, bunları ‘sosyal hayata erişmek, ekonomik aktivitelere katılım, akıllı ürün ve servislere erişim’ olarak sıraladı. Vodafone Türkiye olarak engellilere hitap eden ‘Engelsiz Dünya’ diye bir mobil uygulamayı devreye aldıklarını duyurdu ve “Engelliler, uygulama ile yakınlarında bulunan mekânlar ve erişilebilirlik hakkında malumat edinecek. Yorumlar yapacak, sosyal ortamda bireyler ile paylaşacak.” ifadelerini kullandı. Keçeci, uygulamaya dair şunları aktardı: 


"Diyelim otobüs durakları, kule, cafe veya restorandasınız. ‘Engelsiz Dünya’ uygulamasına giriyor, içinde bulunduğunuz yere gelip tıklıyor mekan hakkında malumat ediniyorsunuz. Bunu diğer arkadaşlarınıza aktarıyorsunuz. Öte yandan malumatı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na iletiliyor, böylece engellilerin takibi mümkün oluyor. Uygulama Android marketten bedelsiz indirilebiliyor. Vodafone abonelerinin yanı sıra mobil operatörler için de indirime açık."


‘Engelli Mobil İş Havuzu SMS Servisi’nden de söz eden Keçeci, “Bu yeni uygulama ile engellilerin istihdama katılımını planlıyoruz. Türkiye’de her 5 engelliden 4’ü istihdamda yok. Bu nedenle yeni uygulamayı devreye alıp eleman ilanlarını engellilere iletmeye karar verdik. Bedelsiz olarak şu an engellilerin ilanları SMS ile almaları mümkün, yeter ki 2223’e ‘abone’ yazıp göndersinler.” dedi. Vodafone Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü, 'Engelleri Aşan Servisler' ile de aramalarla fatura öğrenmenin, nerede bulundulğunu belirlemenin, sesli abonelik anlaşması yapmanın mümkün olduğunu bildirdi. Gizem Keçeci, Düşler Kulübü’ne üye olanları yzde 25 ÖİV muafiyetinden yararlandırdıklarını da sözlerine ekledi.


Düşler Kulübü üyesi engelliler müzik, fotoğraf gibi etkinliklere katılıyor; mutfağa girerek yemek yapmayı öğreniyor. Toplantı esnasında kulüp üyeleri bu hünerlerini bir dönem Beşiktaş’ta top koşturan Fransız futbolcu Pascal Nouma'nın da katıldığı bir gösteri ile sergiledi. 


Bugün

 


Geri Dön