03 / 05 / 2024

Özel okula açıklanan orandan fazla para ödeyen veliler dikkat! Paranızı nasıl geri alacaksınız?

Özel okula açıklanan orandan fazla para ödeyen veliler dikkat! Paranızı nasıl geri alacaksınız?

Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından, özel okullardaki zam oranı yüzde 65 olarak duyurulmuştu. Ancak velilerin çoğu bunun çok üzerindeki ücreti ödemek zorunda kalmıştı. Peki veliler, zam oranları açıklanmadan önce ödedikleri fazla parayı geri alabilecek mi?



Konuyla ilgili Habertürk'ten Gizem Türemen'e konuşan Ağaoğlu, velilerin önden yapılan ödemelerde fark miktarını geri alabileceğini söyledi.

Bunun için velinin önce okula yazılı olarak talepte bulunması gerektiğini vurgulayan Ağaoğlu, olumlu yanıt alınmadığı takdirde Milli Eğitim Bakanlığı’na şikayette bulunulması gerektiğini söyledi.

Ağaoğlu, fazla ücret ödeyen veliye yine makul sürede ücreti geri ödenmezse, Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurarak, karar çıkarılması yoluna gidilmesini önerdi.

 Özel okula açıklanan orandan fazla para ödeyen veliler dikkat! Paranızı nasıl geri alacaksınız?

BU KEZ DE YEMEK ÜCRETLERİ ZAMLANIR!

Yaşanan süreçte geri ödeme konusunda belirsizliklerin bulunduğuna vurgu yapan Özel Okul Velileri Platformu Sözcüsü Özkan Özkan ise, “Bazı özel okullar '1 sene sonra yeni kayıtta mahsuplaşalım' şeklinde öneride bulunuyor. İşte bu nedenle bakanlığın devreye girip, iadelerin hemen ve defaten yapılacağı şeklinde bir duyuru yapması gerektiğini savundu.

Velilerin diğer bir diğer endişesi de okul kayıt ücretinden alınamayan zam oranının diğer kalemlere zam olarak yansıması oldu.

Bu konuda da görüş bildiren Özkan, okulun yemek hizmetine yüzde 300 ila 500 arasında bir oranda zam yapabileceğini ve bunun da suiistimale açık hale geldiğine işaret ederek, bakanlıktan ayrıca ek hizmetlerle ilgili de bir sınırlama yapılmasını talep etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön