29 / 04 / 2024

Özel okullar zammı az buldu, devletten teşvik istedi! Vatandaş ne dedi?

Özel okullar zammı az buldu, devletten teşvik istedi! Vatandaş ne dedi?

Özel okullarda eğitim ücretlerine yapılan zamlar velileri kara kara düşündürüyor. Okullar ise zamdan memnun değil. Zam oranını yetersiz bulan okulların devletten teşvik isteğini belirten Gazeteci Zeynep Aktaş X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ne düşünüyorsunuz bu konuda” diye sordu.



Çocuklarını özel okula gönderen ebeveynler eğitim ücretlerindeki fahiş artıştan şikayet ederken, okul yönetimleri ise yapılan zamların az olması nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirtiyor. Özel okullarda bu yıl uygulanacak zam oranı yüzde 56.89’u geçemeyecek. Ancak yemek, kitap, kıyafet, servis giderleriyle bu oran yüzde 100’ün de üstüne çıkıyor. Özel okulların isteği ise zammın en az yüzde 100 olması.

Konuyu https://twitter.com/zeynepxaktas X Sosyal medya hesabına taşıyan Gazeteci Zeynep Aktaş, vatandaşa “Ne düşünüyorsunuz bu konuda” diye sordu. Aktaş’ın paylaşımı yorum yağmuruna tutuldu.   

Özel okullar devletten teşvik istiyor. Sektör temsilcileri son 5 yılda giderler yüzde 440 artarken öğrenim ücretlerine yüzde 326 zam yapıldığını, oran artmazsa 2 bin okulun kapanabileceğini söylüyor, devletten destek bekliyorlar.

Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

İşte Zeynep Aktaş'ın paylaşımına gelen yorunlar 


Geri Dön