10 / 05 / 2024

Özel sektör Temmuz zammı için harekete geçti! Maaşlar artıyor! Milyonlarca çalışana zam geliyor...

Özel sektör Temmuz zammı için harekete geçti! Maaşlar artıyor! Milyonlarca çalışana zam geliyor...

Çalışanlar hükümetin asgari ücrete ilişkin yeni kararını beklerken, bundan bağımsız olarak birçok firma çalışanlarına zam yapmak için hadım attı. Kimi firmalar ücretlere seyyanen bin TL ile 1.500 lira arasında zam uyguladığını duyurdu...



Henüz maaşlarda yükseliş kararı almamış olan firmalar da Temmuz başında ücret artışı yapmaya hazır olduklarına, olası asgari ücret kararını beklediklerine dikkat çekiyor. Ücret yükselişlerine ek olarak bazı firmalar yol, yemek ve bayram ikramiyeleri gibi yan ödemelerde de iyileştirmeler yaptıklarını vurguladı. 

Dünya'dan Mehmet Hanifi Gülel, Osman Kılıç, Nihat Delibaşı, osman Boyacı ve İbrahim Çiçekçi'nin haberine göre; Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş, asgari ücretin vergiden muaf olduğuna vurgu yaparak işverenin inisiyatifi ile yapılacak artışın vergi dilimine gireceğini aktardı. 

Özel sektör Temmuz zammı için harekete geçti! Maaşlar artıyor! Milyonlarca çalışana zam geliyor...

MAAŞLARI ARTIRAN FİRMALAR 

Dünya Gazetesi'ne konuyla ilgili açıklamalarda bulunan firma temsilcileri, ücret zamlarıyla ilgili şunları kaydetti: 

● AYD OTOMOTİV ENDÜSTRİ: İSO 500’de 184. sırada yer alan Konya merkezli firma, asgari ücret zammını beklemeden, yaklaşık 5 bine yakın çalışanına ek 1.500 lira zam ve bir maaş ikramiye vereceğini duyurdu.

● ŞAKALAK TARIM MAKİNELERİ: Konya merkezli tarım makineleri üreticisi olan şirketin yönetimi Temmuz'dan önce tüm çalışanlarına zam yaptı. 300 personelin ücretine 1.000 ile 1.500 TL arasında zam uyguladı.

● FAHRETTİN ERDİREN DİŞLİ SANAYİ: Konya OSB’de üretim faaliyetlerini sürdüren firma tüm çalışanlarına 1.000 Türk Lirası zam yaptı. Hükümetin alacağı zam kararına göre zamda artışa gidecek.

● ÜNVER GROUP: Bu dönemde 1 maaş teşvik primi ödedi. 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren beyaz yaka personele 13 maaş ödenmesi kararı aldı. Buna ek olarak çalışanların ücretlerine yüzde 15 zam uygulayacak.

● BARİDA MAKİNE: Temmuz ayı itibariyle ücretlerde yüzde 35 oranında yükselişe gideceğini açıkladı. 

Özel sektör Temmuz zammı için harekete geçti! Maaşlar artıyor! Milyonlarca çalışana zam geliyor...

● PANELSAN: Ücretlere ve yan ödemelere yüzde 25, yemek bedellerinde yüzde 25, bayram çeklerinde yüzde 33 zam duyurdu.

● KMC GROUP: 1 Temmuz’dan itibaren ücretlere yüzde 30 zam uygulayacak. Ayrıca Kurban Bayramı öncesinde her personele 10 bin TL ödeme gerçekleştirecek. 

● BARAN MOTOR BOBİNAJ: Çalışanlarının aylıklarına iyileştirmeler yaptığını duyurdu.

● TOLKAR MAKİNE: Temmuz ayından geçerli olmak üzere çalışanların ücretlerine yüzde 15 ila yüzde 25 arasında değişen oranlarda zam yapacak.

● TEZCAN GRUBU: İmkanlar ölçüsünde, ara zam ile çalışanlarına destek olacak.

● KURYAP: Çalışanlara 1 Temmuz’dan itibaren gerekli iyileştirmeyi yapma kararı aldı.

Özel sektör Temmuz zammı için harekete geçti! Maaşlar artıyor! Milyonlarca çalışana zam geliyor...

● ERBAKIR: 1 Haziran itibariyle çalışanların ücretine yüzde 30 oranında seyyanen artış yaptı. Ayrıca brüt 500 TL olan Kurban Bayramı ikramiyesini de 1.000 TL ye çıkardı.

● ASKON DEMİR ÇELİK: Her yıl iki kez ücret artışı yapan firma, bu yıla özel her çeyrek sonunda artış yapma kararı almasına rağmen, temmuz ayında yapacağı artışı da enflasyon nedeniyle Haziran ayına çekti.

● ABALIOĞLU LEZİTA: 1 Haziran itibari ile tüm çalışanların ücretlerine yılın ikinci ücret artışını yüzde 25 oranında yaptı.

Emekli Temmuz zammında son dakika! Emekli maaşı kaç lira olacak? İşte en düşük ve en yüksek maaşlar...

ŞOK Market 22 Haziran aktüel ürünler kataloğu: Aktüel ürünlerde 6 ay taksit fırsatı! İşte 22 Haziran 2022 fiyat listesi

2022/2 yılı inşaat metrekare maliyet fiyatları belli oldu! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön