Kent Haberleri

Özelleştirme İdaresi, 6 şehirdeki 11 gayrimenkulü satıyor! 48 ay vade fırsatıyla!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 6 ildeki 11 taşınmazı, yüzde 40'ı peşin kalanı 48 ay vade fırsatıyla özelleştiriyor. İşte satış ile ilgili tüm ayrıntılar... 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından, yatırımcılara yönelik bir son dakika ilanı bugünkü 32597 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Buna göre, Antalya'nın Alanya ilçesinde 3, Manavgat ilçesinde 1, Aydın'ın Didim ilçesinde 2, Kuşadası ilçesinde 1 ve Malatya'nın Battalgazi, Kırşehir'in merkez, Sakarya'nın Arifiye, Yalova'nın Çiftlikköy ilçelerinde birer olacak şekilde toplam 11 adet gayrimenkulün satışı gerçekleştirilecek. 

SON TEKLİF VERME TARİHLERİ AÇIKLANDI

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında "satış" yöntemiyle
özelleştirilecek gayrimenkullerin büyüklükleri, 1.001,91 metrekare ile 558 bin 770 metrekare arasında değişiyor. 

Birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak
suretiyle “pazarlık” usulü ile satışa sunulacak gayrimenkuller için şartname bedelleri 5 bin TL ile 25 bin TL arasında değişiyor. 

Antalya'da bulunan gayrimenkuller için 30 Temmuz'a kadar teklif sunulabileceği belirtilirken, Aydın'ın Didim ilçesinde ve Malatya'daki gayrimenkuller için 31 Temmuz son teklif verme tarihi şeklinde açıklandı. Diğer gayrimenkuller için de 1 Ağustos tarihine kadar teklif verilebilecek.

48 AY VADE FIRSATI 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın satışa sunduğu 6 şehirdeki 11 gayrimenkulün geçici teminat bedelleri 1.000 Türk Lirası'ndan başlıyor, 30 milyon Türk Lirası'na kadar yükseliyor. 

Söz konusu satış kapsamında ödemeler peşin ve vadeli şekilde yapılabilecek. Buna göre vadeli satışlarda, ihale bedelinin asgari yüzde 40'ı peşin, vadeye bırakılan tutarı ise 12 ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 48 ayda
ödenebiliyor.  

İhale bedelinin vadeye bağlanan tutarına yıllık yüzde 46 oranında basit faiz uygulanacak. 

Satış bedelinin vadeli olarak ödenmesinin tercih edilmesi durumunda, vadeye bağlanan borç için sözleşme imza tarihinde kesin teminat mektubu alınarak tapuda devir işlemleri yapılacak

Antalya, Aydın, Malatya, Kırşehir, Sakarya ve Yalova illerinde yer alan özelleştirilecek gayrimenkuller vergi, harç ve KDV’den muaf tutuluyor. 

İstanbul'da lüks ev satmak isteyen emlakçı 14 milyon TL dolandırıldı! 

Fuzul Topraktan 10 ayda 5 yeni proje! 'Aşamalı konut sahibi olma sistemi' ile herkes ev sahibi olacak!

10 bin, 10 bin 500, 11 bin, 12 bin, 13 bin TL maaş alan emekliler dikkat! Hesaplara ne kadar yatırılacak?