16 / 05 / 2024

Özellikle altın yatırımcıları dikkat! Faizlerde 2023 tahmini böyle oldu!

Özellikle altın yatırımcıları dikkat! Faizlerde 2023 tahmini böyle oldu!

Küresel piyasaların en fazla merak ettiği konuların başında faiz geliyor. Özellikle altın yatırımcısını çok ilgilendiren faizler bu sene düşüş eğilimine girecek mi, yoksa keskin yükselişler bu 2023’te de sürecek mi? İşte piyasaların çok merak ettiği bu konu hakkında uzmanların yorumları…



Hem dünya hem de Türkiye’de piyasaların merakla beklediği küresel faiz göstergesinde 3. çeyrekte zirve beklentisi geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bloomberg Economics’in küresel faiz göstergesinin üçüncü çeyrekte yüzde 6 ile zirve yapacağı ve 2023’ü yüzde 5,8 ile sonlandıracağı tahmin ediliyor.

Özellikle altın yatırımcıları dikkat! Faizlerde 2023 tahmini böyle oldu!

Geçtiğimiz senenin büyük bir bölümünü faiz oranlarını keskin şekilde artırarak geçiren çok sayıda merkez bankasının, bu yılın ilk aylarında da para politikalarını sıkılaştırmaya devam etmeleri bekleniyor.

Bloomberg açıklamasına göre, bu merkez bankaları içinde ABD Merkez Bankası Fed, İngiltere Merkez Bankası (BOE) ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) da yer alırken; Bloomberg tarafından takip edilen diğer 21 bölgenin 10’unda da faiz artırımına gidileceği öngörülüyor.

Söz konusu bölgelerin 9’unda faiz indirimine gidilmesi, 2’sinde ise faizlerin sabit bırakılması bekleniyor. Bu beklentiler ışığında, Bloomberg Economics’in küresel faiz göstergesinin üçüncü çeyrekte yüzde 6 ile zirve yapacağı ve 2023’ü yüzde 5,8 ile sonlandıracağı tahmin ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön