29 / 04 / 2024

Özgen Nama: Sancaktepe'de metronun yapımını hızlandıracağız!

Özgen Nama: Sancaktepe'de metronun yapımını hızlandıracağız!

Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, ilçedeki ulaşım sorununun bir an önce çözülmesi için Sabiha Gökçen Havalimanı istikametine doğru planlanan metro hattının yapımını hızlandıracaklarını söyledi...




Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, ilçedeki ulaşım sorununun bir an önce çözülmesi için Sabiha Gökçen Havalimanı istikametine doğru planlanan metro hattının yapımını hızlandıracaklarını söyledi. Nama, şunları söyledi: "Bizim esas savunduğumuz metrodur. Planlanan metroyu daha da hızlandırmayı amaçlayan önerilerim olacak. Otobüs ve minibüs hatlarını geçici bir çözüm olarak görüyoruz. 


Ama metro bitene kadar gerekli rahatlamayı sağlaması açısından yeni hatlar devreye alınacaktır. Büyükşehir Belediyesi'ni alırsak çözüm çok daha kolay olacak. Alamazsak da gider Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kapısında dururum, gerekirse Sancaktepelilerle birlikte buradan Büyükşehir'e kadar yürüyüş yaparız. Yeter ki ulaşım sorununu çözelim. Sabah saatlerinde otobüse binmenin imkanı yok. Bunların hepsini biliyorum, hepsini çözeceğiz." Ulaşım rahatlayacak Sancaktepe'de merkez ile mahalleler arasında da ulaşım sorunu olduğunu kaydeden Nama, "Öyle mahalleler var ki merkeze inebilmek için vatandaş iki araç değiştirmek zorunda kalıyor. İstanbul'un merkezine, Taksim e değil, ilçe merkezine gitmek için iki araç değiştiriyorlar. 


Bu sorunları bütüncül çözüm önerileriyle, bilimsel yöntemler, konunun uzmanlarıyla ve halk meclisleriyle ele alıp, çözüme kavuşturacağız" dedi. Şeffaf ve kapısız belediye olacak CHP'nin Sancaktepe Belediye Başkan adayı Özgen Nama, "Başkan olunca kendimin, başkan yardımcıları ve müdürlerimin mal varlıklarını internetten yayımlayacağım. Belediye başkanlığı makamının kapısı olmayacak. Vatandaş çözüm bulmadan belediyeden ayrılmayacak" dedi 


'DEĞİŞİM' 


'Çocuk akademisi'nde ücretsiz spor okulu Özgen Nama, hafta sonu ve yaz tatillerinde çocukları sokaklardaki kötü alışkanlıklarından uzak tutmak için çocuk akademileri kuracaklarını söyledi. Nama, şöyle konuştu: "Yarınlarımızın geleceği olan çocuklarımızı müzik, sanat ve sporla buluşturacağız. Çocuklarımıza ücretsiz yaz spor okulları düzenleyeceğiz. Çocuklarımız için yüzme, futbol, basketbol, voleybol, dans, bale okulları kuracağız. Resim ve müzik kursları açacağız." 'Yalnız değilsiniz' Çocukların yanısıra yaşlılar için de projeler geliştirdiklerini kaydeden Nama, "Yaşlılar için hazırladığımız (yalnız değilsiniz) projemiz var. 


Yaşlıların, yardıma ve bakıma muhtaç kişilerin yardımına koşacağız. Evlerinin temizliğinden diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar birçok desteğimiz olacak. Yoksul yurttaşlarımızın hepsi için projeler geliştiriyoruz" dedi. 


Her mahalleye taziye evi Sancaktepe'nin yoğun göç almış bir ilçe olduğunu belirten Nama, "Burada Kars, Ardahan, İğdır, Tokat, Ordu, Sivas illeri başta olmak üzere birçok şehrimizden göç etmiş yurttaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın bir ihtiyacı da mahalle taziye evleri... Vefat eden vatandaşların yakınları dilerlerse taziyeleri o evlerde kabul edecekler" diye konuştu.

 

Sankart sahiplerine gıdada % 5 indirim Sancaktepe'de ticaret gelişmesi ve esnafın güçlenmesi için Sankart çıkartacaklarını anlatan Özgen Nama, şu bilgileri verdi: "Esnafı güçlendirmek ve alışverişin büyük marketler yerine esnaftan yapılmasını özendirmek için nüfus kayıt sistemine göre Sancaktepeli yurttaşlarımıza Sankart çıkartacağız. Yurttaşlarımız bu kartla alışveriş yaptığı zaman yüzde 5 indirimden faydalanacak. Sankart indirimi temel gıda maddelerinde yüzde 5 olur, diğer ürünlerde daha fazla bir oran olabilir. Bunu esnafımızla yapacağımız görüşmelerde birlikte belirleyeceğiz. Sancaktepe kendi içinde alışveriş yapılan bir yer olacak. Sancaktepeliler artık Kadıköy, Üsküdar, Maltepe, Kartal'a alışverişe gitmeyecek." Üniversiteye arazi teşviği Sancaktepe'nin arazilerini satmayacaklarını vurgulayan Nama, şunları söyledi: "Sancaktepe'nin 1 metrekarelik arsası satılmayacak. Girişimcileri ve üniversiteleri buraya çekmek için teşvik edeceğiz. Kendilerine belediye arazilerini tahsis edeceğiz. Burası bir eğitim ve iş merkezi olacak. Sancaktepeliler Sancaktepe'de okuyacak, Sancaktepe'de çalışacak. Belediye olarak burasını çekim merkezi haline getireceğiz. Sancaktepe'yi büyük bir köy olmaktan çıkarıp nadide bir kent yapacağız. Ne zaman ki burası çekim merkezi olursa ben de o zaman mutlu olurum." 


ÖZGEN NAMA KİM CHP GENÇLİK KOLLARI'NDA SİYASETE GİRDİ 


Özgen Nama, 1974'te Kars'ta doğru. Orta ve lise öğrenimini İstanbul Kartal'da tamamladı.

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren aile şirketini yönetiyor. Siyasi yaşamına Şamandıra SHP Belde örgütünde başladı. SHP Şamandıra Gençlik Kolları Başkanlığı ve SHP Kartal Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. CHP Kartal Gençlik Kolları sekreteri olarak görev yaptı. 


CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Sekreterliği görevinde bulundu. CHP Kartal İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı ve Şamandıra CHP Belde Başkanlığı yaptı. 

2009'dan sonra Sancaktepe Belediye Meclis Üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde CHP Grup Yöneticisi ve Sözcülüğü görevini sürdürüyor. Nama, evli, 2 çocuk babası. 



'KENTİ HALK MECLİSİYLE YÖNETECEĞİZ' 


İlçeyi halk meclisleriyle yöneteceklerini belirten Nama, şöyle konuştu: "Halk meclisleri fikrini, Fatsa'nın efsane belediye başkanı Fikri Sönmez'den alıyorum. İlçede her mahallerede halk meclisleri kuracağız. O meclislerde muhtarlar, son 20 yılın muhtarları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, cami imamları, cami dernek başkanları, cemevi başkanları olacak. Ben de içlerinde olacağım. Mahallenin sorunlarını mahallenin içinde tartışarak ele alacağız. Çıkan çözüm önerilerini belediye meclisine hukuka uygun bir şekilde taşıyacağız." Vatandaşa adli yardım Belediye bünyesinde adli yardım büroları açacaklarını kaydeden Nama, "Vatandaşların hukuki sorunları olabiliyor. 

İmar, tapu ve ticaretle ilgili hatta elektrik faturasından kaynaklanan bir durum olabilir. Bu bürolarda vatandaşın işini kolaylaştıracağız. Belediye vatandaşların dert yandığı değil, deva bulduğu bir yer olacak. Biz hizmet için geliyoruz" dedi. 



ÖZGEN NAMA YUNUS DALGIÇ 


Sancaktepe Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olan Özgen Nama, seçilmesi halinde belediyeyi şeffaflık ve çözüm odaklı bir anlayışla yöneteceğini söyledi. Nama, "Hayatım boyunca şeffaf ve tertemiz bir adam olmaya özen gösterdim. Bunun için şeffaf belediyecilik ve kapısı olmayan belediyecilik yapacağım" dedi. Nama, şunları söyledi: "Benim Sancaktepe'ye vaadim şudur: Yerel seçimden sonra mal varlığımı belediyenin internet sayfasına koyacağım ve üç ayda bir güncelleyeceğim. Sadece benim şeffaf ve temiz bir belediye başkam olmam yetmez, benim kadrolarım da böyle olacak. Başkan yardımcılarımın, bütün birim müdürlerimin ve CHP belediye meclis üyelerinin mal varlıkları da üç ayda bir belediyenin internet sayfasında şeffaf bir şekilde güncellenecek. Eş ve çocuklarımızın mal varlıkları da yayımlanacak." Nama, "Belediye başkanının kapısı olmayacak. Belediye başkanlığı makamı üç metre genişliğindeki koridorun sonunda olacak. Her vatandaş çok rahatlıkla gelecek derdini anlatacak ve çözümünü bulmadan belediyeden çıkmayacak" dedi. 

'Kıskandıran projeler' Nama, "Dünyanın herhangi bir yerinde bir belediye tarafından uygulanmış ve başarıya ulaşmış bütün projeleri Sancaktepe'de uygulayacağız. Tabii bizim de kendimize özgü, somut projelerimiz olacak. Ama bunlar çılgın projeler değil, çıldırtacak projeler olacak, kıskandıran projeler olacak" dedi. 


Sancaktepe'nin Sarıgazi, Şamandıra ve Yenidoğan beldelerinden oluştuğunu kaydeden Nama, "Üç ayrı beldeden oluştuğu için Sancaktepe'nin sorunları mahalleler bazında farklılık gösteriyor. Ancak FEHİM GENÇ ortak problem imardır" dedi. Nama, şöyle konuştu: "İmar sorunu özünde yok ama adaletsiz bir imar uygulaması var. Bir yerde üç kat imar varken bir sokak ötesinde altı kat imar verilmiş. Uygulama sokaktan sokağa değişiyor. Bu imar adaletsizliğini ortadan kaldıracağız. 

Sancaktepe'yi planlayanlar Sancaktepeli olmadıkları ve Sancaktepe'yi bilmedikleri için böyle adaletsizlik ortaya çıkmış. Biraz da ideolojik bir planlama yaptılar. Yüksek oy aldıkları yerlere yüksek, düşük aldıkları yere düşük imar verdiler. Sandık sonuçlarına göre imar verdiler. Biz bunları gidereceğiz. Bir plan bütünlüğü içerisinde ele alacağız." 'Tapu sorununu çözeceğiz' Sancaktepe'nin en önemli sorunlarından birinin de mülkiyet olduğunu kaydeden Özgen Nama, şu bilgileri verdi: "Örneğin Hilal Mahallesi'nde çok önemli mülkiyet sorunu var. İlk ele alacağımız konu mülkiyet sorunları olacak. 20 yıl önce gelip de parasını vererek emlakçıdan arsa alanlara tapusunu biz vereceğiz. Tapularını uzun vadeli taksitlerle kendilerine vereceğiz. İmar hakkını vereceğiz. Vatandaş en kısa zamanda hem tapusuna, hem evine kavuşacak. 

Bizim asli görevlerimizden biri budur, en önemli hedefimdir." Kentsel dönüşümü gönüllülük esasına dayalı olarak yapacaklarını belirten Nama, şöyle konuştu: "Vatandaş dilediği zaman evini yenilemek istiyorsa biz belediye olarak kendisine yardımcı olacağız, onların yanında olacağız. Asla yıkan bir belediye olmayacağız. Ben belediye başkanı olduğum sürece hiçbir yurttaşın bacasının bir tuğlası, bir cam bir çerçeve dahi aşağı inmeyecektir. Bunun kefili benim. 

Benim için olmazsa olmazdır. Sığınma hakkı kutsal bir haktır. Bu hakkı kimsenin elinden almayacağız" dedi. 



TOPLAM 200 BİN SEÇMEN VAR' 


Özgen Nama, Sancaktepe'de 300 bin nüfus, 200 bin seçmen olduğunu belirterek, şunları söyledi: "2009 yerel seçimlerinde biz CHP olarak yüzde 30, AKP yüzde 40 oy aldı. Milletvekili seçimlerinde AKP oyunu biraz daha artırdı. Ama bu farkları artık yok sayıyorum. Her gün sokaktayım. Beş yıldır belediye meclis üyesiyim. Daha önce AKP'ye oy verenler blok blok bize geliyor, oylarını CHP'ye vereceklerini söylüyorlar. 


Sancaktepe'de ben hep birleştirici oldum. Herkes bana baktığı zaman kendisini görebiliyor. Bizim böyle bir yöneticiliğimiz var. Yerel dili yakalayamıyorsanız hiçbir şey olmaz." Saatlik anaokulu ve el emeği pazarı Kadınların gün içerisinde kısa zaman dilimlerinde çocuklarını bırakabilecekleri kreş ve anaokulları açacaklarını kaydeden Nama, şunları söyledi: "Kadınlarımız iki saatliğine bir yere gittiğinde çocuklarını bu kreşlere gönül rahatlığıyla bırakabilecek. Hamilelerin bilinçli hamilelik dönemi geçirmeleri için doktor, psikolog ve fizyoterapistler tarafından eğitim verilecek. Her yeni doğan bebek için bir ağaç dikilecek." Nama, "Kadınları sosyal yaşama, iş hayatına kazandırmak için çeşitli kurslar açacağız. Ücretsiz kurslarımız uzak semtlerde değil her mahallede olacak. Ayrıca 'el emeği pazarları' oluşturacağız. Kadınlar kendi emeklerini burada paraya dönüştürecek" diye konuştu. 



Milliyet


Geri Dön