27 / 04 / 2024

Özgörkey Grubu, Çankaya'daki otel projesi için Büyükşehir'den onay bekliyor!

Özgörkey Grubu, Çankaya'daki otel projesi için Büyükşehir'den onay bekliyor!

Çankaya'da Hilton Oteli çaprazındaki arazide yapacağı otelin planı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onatına takıldı. Ozgörkey Şirketler Grubu'nun otel yapacağı arazisinin plan için Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat'ta vereceği kararını bekliyor.




Ozgörkey Şirketler Grubu'nun. İzmir'in en merkezi yerlerinden biri olan Çankaya Gaziosmanpaşa Bulvarı ve Necati Bey Bulvarı üzerindeki arazisinin Ocak ayında Konak Belediye Meclisi'nde onaylanan planı Büyükşehir Belediye Meclisi imar Komisyonunun raporuna göre en erken Şubat ayı Meclis toplantısında oylanacak. 


Proje geçerse, Ozgörkeyler'in altı yıllık bekleyişi sona erecek. Bakanlık'ta çözüldü Yıllarca atıl duran Özgörköyler'e ait 4 katlı metruk bina yıkıldıktan sonra Konak Belediye Meclisi, arazi üzerine 26 katlı gökdelen yapımına olanak sağlayan imar planı için onay verdi, izmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ise arazinin yanında yer alan tarihi Saint Policarp Kilisesi yönünden çekme mesafelerinin yetersiz olduğunu tespit etti. Projede değişiklik istendi. Plan değiştirildi ancak Büyükşehir Belediyesi imar Yönetmeliği'ne uymadığı için planı reddetti, ikinci onayı da Büyükşehir reddedince Özgörköy Grubu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 30.80 metre yükseklik talebini içeren plan değişikliği için başvuru yaptı. Bu aşamanın ardından izmir'de Büyükşehir Belediyesi'nin imar Plan Yönetmeliği yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği uygulanmaya başlandı. Bu yönetmelikte 30.80 yüksekliği engel bir madde bulunmadığı için Özgörköy'ler son imar planını yeniden Konak Belediyesi onayına gönderdi. Onaylanan plan Büyükşehir Belediye Meclisi'ne onaya gönderildi. Büyükşehir Belediye Meclisi ise imar Komisyonu'na şevketti. Şimdi süreç bekleniyor


Posta Ege


Geri Dön