Ekonomi

Özgür Demirtaş açıkladı: Ekmek 10 lira olacak!

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 1.26 milyon takipçisinin bulunduğu Youtube kanalından yeni bir video yayınladı. Bilançosundaki döviz miktarı 15 milyon lirayı aşan şirketler şayet döviz mevcutları aktiflerinin veya yıllık gelirlerinin yüzde 10’undan fazla olursa bankalardan nakit Türk Lirası ticari kredi kullanamayacak

BDDK’nın 24 Haziran 2022 tarihli kararını YouTube kanalında yorumlayan Özgür emirtaş, “900 bin küsur  dolar ve üzeri Döviz bulunduran şirketlere kredi verilmeyeceğini ifade etti. Bilançosundaki döviz miktarı 15 milyon lirayı aşan şirketler şayet döviz mevcutları aktiflerinin veya yıllık gelirlerinin yüzde 10’undan fazla olursa bankalardan nakit Türk Lirası ticari kredi kullanamayacak. Bu karar çok ciddi sonuçlar doğuracaktır” dedi.

Demirtaşın yayınından öne çıkan başlıklar şu şekilde

“BDDK’nın aldığı kararlar şirketleri ilgilendiren kararlar olsa dahi kişileri de ilgilendiriyor. İnanması güç bir döneme girdik diye düşünüyorum.

BDDK son kararında,  ‘Ey Türkiye’deki şirketler, hesabınızda şayet 900 bin dolardan fazla dolar varsa, o zaman ben size kredi verilmesini yasaklıyorum’ dedi. Bu şu demek, 900 bin dolardan fazla döviz tutmayın bozacaksınız, demektir bu. Bu kararın çok büyük bir artısı yok, baştan aşağı eksi…

Mars’a insanlı araç indirirdi. Bu işler öyle yürümüyor. O kadar basit olsaydı binlerce sayfalık ekonomi kitapları yazılmazdı arkadaşlar.

Keşke Haklı Çıkmasaydım
 

Biliyorsunuz k, döviz Türkiye’de çok hızlı bir şekilde artıyor. Beni yakinen takip eden arkadaşlarım bilecek, 10 yıldır dilimde tüy bitti, uyarıyorum… Bugünlere gelineceğine ilişkin herkese, insanlara, şirketlere, hükümete, muhalefete, kanun yapıcılara... Ne yazık ki şu kadar bile işe yaramadı.

Sadece, ‘Aaa evet Özgür Hoca söylemişti' gibi tweet’ler çıkıyor. Fakat keşke bunlar doğru çıkmasaydı.

Akaryakıt zamları o sektörü bitirdi! Tek tek iflas ediyorlar

İTO'dan çok önemli 'asgari ücret' çağrısı

Ve İslam Memiş gram altın için fiyat verdi, "bu seviyeye gelir gelmez alın" dedi!