02 / 05 / 2024

Özgür Kocaeli Gazetesi'nin İzmit'teki binası yıkıldı!

Özgür Kocaeli Gazetesi'nin İzmit'teki binası yıkıldı!

Kocaeli'nin en eski gazetelerinden Özgür Kocaeli Gazetesi'nin el değiştirerek yeni binasına taşınmasının ardından Cebesoy Sokak’taki eski gazete binası kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı.



Özgür Kocaeli Gazetesi tarafından uzun yıllar kullanılan 3 katlı bina, kepçe ile yıkıldı. Yıkım öncesinde alanın etrafı metal bariyerle kapatılarak çevrede gerekli güvenlik önlemleri alındı. Fakat binanın planlandığı gibi önce duvarlarının, sonra üst katlardan başlayarak kolonlarının yıkılması istenildiği gibi gitmedi. Kepçe ile duvarları yıkılırken yan yatan bina bir anda büyük tehlike oluşturdu. Binanın yıkımında çalışan ekip, bina etrafındaki güvenlik önlemlerini o esnada arttırmak istese de ana taşıyıcıları hasar gördüğü için yan yatan bina biranda büyük bir gürültüyle çöktü.


BARİYERLER DE YIKIMIN ALTINDA KALDI

Binanın, hemen yanında bulunan otopark yazıhanesinin diğer tarafına doğru çökmesi ve diğer alanın da boş olması olası bir kazanın önüne geçmiş oldu. Bir kısmı da yola doğru yıkılan bina, önüne çekilen metal bariyerlerin üstüne yıkıldı. Yıkımı istenildiği gibi gitmese de yıllardır kentin en eski ve köklü gazetelerinden olan Özgür Kocaeli Gazetesi’ne ev sahipliği yapan bina böylelikle moloz yığınlarının altında kalmış oldu.


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön