29 / 04 / 2024

Özgür Özel: Ev fiyatları 1 yılda yüzde 90, kira bedelleri yüzde 75 arttı!

Özgür Özel: Ev fiyatları 1 yılda yüzde 90, kira bedelleri yüzde 75 arttı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili rakam verdi ve önemli açıklamalarda bulundu. Özel, mega kent İstanbul'da ortalama ev kirasının 20 bin TL'ye yükseldiğini söyledi.



CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'deki halk buluşmasında vatandaşlara hitap etti ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Özel, söz konusu açıklamasında ilçede 44 yaşında genç bir adayları olduğuna, o ismin Silivri'de doğup büyüyen, partinin dününde ve bugününde yer alan Bora Balcıoğlu olduğuna dikkat çekti. 

Balcıoğlu'nun projelerine değinen Özgür Özel, vakıf üniversitelerinin kampüs kurması ve yatırım çekecek projelere ilişkin çalışmalarının göz doldurduğunu söyledi. 

Özgür Özel, gündem ile ilgili de konuştu ve işsizlik oranlarına işaret etti. Genç işsizlik oranının yüzde 35'e yaklaştığının altını çizen Özel, "Gerçek beka sorunu, 4 gençten 3'ünün zihninde bavulları toplamış olması demek. 'Fırsatını bulursam yurt dışına gitmek istiyorum.' denmesi, gerçek beka sorunu anlamına gelir" açıklamasında bulundu. 

Özgür Özel: Ev fiyatları 1 yılda yüzde 90, kira bedelleri yüzde 75 arttı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konut fiyatlarının da bir senede yüzde 90, kira bedellerinin de yüzde 75 yükskeldiğine dikkat çekti. 

İstanbul'da ortalama bir evin kira bedelinin 20 bin Türk Lirası'na ulaştığını dile getiren Özel, "Bu şekilde bir durumda öğrenci okutmak ya da emekli maaşıyla kirada oturmak, karnını doyurmak, yaşamak mümkün olmuyor" ifadelerini kullandı. 

Özgür Özel: Ev fiyatları 1 yılda yüzde 90, kira bedelleri yüzde 75 arttı!

Bunların yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde Türkiye genelindeki yüksek kira bedellerini işaret ederek konuyu Meclis'e taşıdıklarının altını çizmişti. 

Muğla özelinde konuşan Özgür Özel, Muğla'da kira ortalamasının 17 bin 926 TL'ye ulaştığını belirtti ve bu rakamın asgari ücretten 924 lira daha fazla olduğunu dile getirdi. 

Özel, konuya ilişkin açıklamasında "Ev kiralayan asgari ücretlinin bir vatandaşın çay demleyecek parası kalmıyor. Biz kentlerde sabit, yerleşik yaşayanların bu kira fiyatlarından etkilenmemeleri amacıyla bir dizi tavsiyeyi hazırladık. Meclisteki ilgili komisyonlara veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Dul ve yetim maaşı alanlara ikramiye müjdesi! Hesaplara tam bu kadar para yatacak: Zamlı rakamlar açıklandı!

Son dakika! 18 il için kamulaştırma kararı geldi! 

Kredi kartlarına sınırlama getirildi, taksit sayısı düştü


Geri Dön