Kentsel Dönüşüm

Özgür Özel'den kentsel dönüşüm çıkışı: Yurt dışından bulunan krediler onaylanmıyor!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gemlik'teki açıklamasında kentsel dönüşüme değindi ve "Yurt dışından bulunan krediler onaylanmıyor" dedi. İşte Özel'in o açıklaması...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa programı çerçevesinde Gemlik'i ziyaret etti. Özgür Özel'e CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Gemlik İlçe Başkanı Servet Pehlivan, yönetim kurulu üyeleri, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, önceki dönem Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile Osmangazi, Nilüfer, Mudanya, Mustafakemalpaşa Belediye başkanları, Bursa milletvekilleri, belediye meclis üyeleri gibi birçok isim de katıldı. 

Özgür Özel, Belediye binası önünde Gemlikliler ile bir araya geldi ve burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Gemlik Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gemlik'in fay hatları üzerinde yer aldığına dikkat çekti ve "Gemlik Belediyesi’nin ilk gündemi kentsel dönüşüm. Ben, seçildikten sonra bunu birinci gündem maddesi şeklinde gören Şükrü Başkan'ıma yürekten teşekkürlerimi iletiyorum, tüm çabalarını sonuna kadar destekliyorum" diye konuştu. 

Özel, kentsel dönüşüm için yurt dışından bulunan kredilerin iktidar tarafından onaylanmadığının altını çizdi ve şunları söyledi: 

"Onaylasa, dışarıdan alınan kaynakla bir mahalle depreme dayanıklı güçlü konutlara, sosyal donatı alanlarına, güvenli okullara, güvenli camilere kavuşacak. Diyorlar ki CHP’ye bunu yaptırmayalım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Belediyelerin önceki borçlarının ödenmesini talep etmesiyle ilgili de konuşan Özgür Özel, "Geçmiş dönemden o yediğiniz, içtiğiniz, biriktirdiğiniz ve devlete ödemediğiniz o paraları bize ödetmek gibi bir durum söz konusu olamaz. Onların faizlerini kaldıracaksın. Ana parasını böldüreceksin. Herkese eşit davranılacak. Onun üzerinden bu işleri gerçekleştireceğiz" açıklamasında bulundu. 

Özel, haciz koyulması durumunda da vatandaşların hizmete kimin engel olduğunu göreceğinin altını çizdi. 

Bunların yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Özgür Özel’in kentsel dönüşüm kredilerinin onaylanmadığı iddialarına ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunmuştu. 

Hamza Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Özgür Özel çok net bir şekilde yalan konuşmaktadır. Üstelik bakanlık tarafından onay verilen Ege Mahallesi'nde, Emrez Mahallesi'nde 10 senedir kentsel dönüşüm yapılmamıştır. Bununla da kalınmamış, 'Örnek kentsel dönüşüm projesi' diye sunulan sözde İzbeton kooperatif modelinden toplanan iki milyar lira, buharlaşmıştır" ifadelerine yer verdi.