Kent Haberleri

Özgür Özel asgari ücret için rakam verdi: 25 bin TL!

CHP lideri Özgür Özel gündemden düşmeyen asgari ücret ile ilgili olarak yaptığı açıklamada rakam verdi. Özgür Özel, açıklamasında asgari ücretin 25 bin TL olması gerektiğini söyledi.

Giderek düşen alım gücü asgari ücrette zam beklentilerini de beraberinde getirdi. Son günlerde yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel'den asgari ücret zammıyla ilgili bir son dakika önerisi geldi.

İşte CHP lideri Özgür Özel'in asgari ücret ile ilgili o açıklamaları...

Sürekli olarak artış gösteren enflasyon rakamlarıyla birlikte alım gücü de her geçen gün giderek daha da düştü. Asgari ücret alan vatandaşlar zam beklentiği içine girerken, kara haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan gelmişti.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücrette herhangi bir artış olamayacağını belirtmiş ve Aralık ayında yeni asgari ücreti belirlemek için bir araya geleceklerini duyurmuştu. 

Yaptığı her açıklamada asgari ücrete zam yapılamasını gerektiğini dile getiren CHP lideri Özgür Özel, asgari ücrete zam yapılmazsa miting yapacaklarını söyledi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada asgari ücretin 25 bin TL yapılmasını isteyen CHP Lideri Özgür Özel, vatandaşların taleplerini kendilerinin bu konu ile ilgili önerilerini ve  makro çözüm önerisi götüreceklerini söyledi.

Açıklamasında talepleri sırayalan Özgür Özel, en düşük emekli maaşının asgari ücrete yükseltilmesi gerektiğini, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücretin de en az 22 bin 500, 25 bin TL olması gerektiğini söyledi.

Ülkenin kanayan yarası haline gelen kredi kartları ile ilgili de önemli açıklamalar yapan CHP Lideri Özgür Özel, ülkenin büyük bir kredi kartı çıkmasında olduğunu belirterek, kredi kartlarında faizlerin düşürülmesi ve faizden alınan yüzde 30 verginin de sıfırlanması önerilerini sundu.  

CHP Lideri Özgür Özel ayrıca kredi kartları ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında ayrıca bir defaya mahsus olacak şekilde kredi kartı faizlerini silerek, ana parasını bölme önerisi de sundu. 

THY - Emlak Konut Arnavutköy Yenişehir Evleri 2. Etap için imzalar atıldı! 

Yüzde 3 faizle konut kredisi kullanılarak ev alınır mı?

Kıbrıs inşaat sektöründe 'yap-sat' bitirildi! Yatırımcılar kaçıyor!