30 / 06 / 2024

Yüzde 3 faizle konut kredisi kullanılarak ev alınır mı?

Yüzde 3 faizle konut kredisi kullanılarak ev alınır mı?

Yüksek konut fiyatları ve kredi faizleri nedeniyle birçok kişi ev alamayor. 1 milyon TL kredinin geri ödemesi 3-4 milyon liraları bulurken Girişimci Mert Ergün, yüzde 3 oranının yüksek olmadığını hatta bedava olduğunu söyleyerek nedenini açıkladı.



Türkiye’de konut sahibi olma oranı düşerken, fiyatlardaki yükseliş devam ediyor. Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere göre geçtiğimiz bir yıllık süreçte konut fiyatları yüzde 48,4 arttı.

 Kredi faizleri ve yüksek geri ödemeler nedeniyle vatandaş konut almaktan vazgeçiyor. Gayrimenkul piyasına durgunluk hakim. 1 Temmuz itibariyle uygulamadan kalkacak yüzde 25 kira zammı sınırlaması sonrasında, kiralık konut fiyatlarında da patlama yaşanması bekleniyor.

Ülkedeki konut krizi büyürken, girişimci Mert Ergün kredi oranlarının yüksek olmadığını belirterek, vatandaşlara ev almalarını tavsiye etti. Mert Ergün https://x.com/ergunmrt1 X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 10 binlerce kişinin ev sahibi olmasına vesile olduklarını belirterek, “Ve bu gün diyorum ki 3 oran ile kullanacağınız konut kredisi BEDAVADIR! Faizler düştüğünde hem elinizdeki konut değerlenecek hemde refinansman ile ödeyeceğiniz kredi taksidi düşecektir.Konut fiyatları artacak imarlı arsa fiyatlarıda buna paralel seyredecektir. En fazla kazandıracak olan ise toprak olacaktır. Benim tercihim ise tarla.İmkan dahilinde ise imara yakın tarla” dedi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan orta gelirliye konut müjdesi!

Kredi kartlarında yeni dönem 1 Temmuz'dan itibaren başlıyor! Kredi kartı olanlar dikkat! Ödeme yapmadan bakın!

Ev almak için tasarruf etmekten vazgeçen genç, tüketime yöneliyor: Bu durum ekonomiye zarar veriyor! 

 


Geri Dön