30 / 06 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan orta gelirliye konut müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan orta gelirliye konut müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, seçim vaatleri arasında yer alan sosyal konut projesi ile ilgili önemli bir açıklama yaparak, ilçe belediye başkanları ile potansiyel alanları belirlemek için görüşmelere başladıklarını dile getirdi.



İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) merakla beklenen 128. toplantısı,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay yönetiminde gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen toplantıda; İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Alp Avni Yelkenbiçer “İzmir Girişim Sermayesi Fonu”,  İzmir Ekonomi Üniversitesi Yaratıcı Ekonomi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve İzmir Vakfı Danışmanı Gözde Çeviker Çınar, Create in İzmir: Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler Dijital Girişimcilik Merkezi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay bu fonun kurulumuyla ilgileneceğini ve takip edeceğini dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tugay açıklamasında iyi yönetilirse, içimizdeki iyi yatırım fikirlerinden, girişimlerden kente de ona ortak olan herkese de katkı sağlayacak şeyler çıkacağını dile getirerek,. İzmir için doğru yapılandırılması ve yönetiminin profesyonel olması gerektiğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay dan orta gelirliye konut müjdesi!

ORTA GELİRLİYE KONUT MÜJDESİ


 
Söz konusu toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Banu Dayangaç da Egenin incisi İzmir'in kuzey bölgesinin planlama sürecine ilişkin sunum yaptı. Başkan Cemil Tugay, söz konusu bu bölgedeki 5 bin hektarlık konut alanının planlanması için dikkat edilmesi gereken noktaları da sıraladı.  


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tugay açıklamasında bu bölgede yeni inşa edilen organize sanayilerde, serbest bölgelerde çalışacak insanların aynı zamanda yerleşeceği, işe gidip gelmekte zorluk çekmeyeceği, mesafenin kısalacağı, diğer taraftan İzmir için öngördükleri çalışmaları yaptıkları yeni yerleşim birimlerini oluşturmak istediklerini söyledi.


Açıklamasında söz konusu bu bölgelerin aynı zamanda altyapısı, ulaşımı, çevreye olan etkileriyle, su, enerji ihtiyaçlarıyla, sosyal donatılarıyla iyi planlanmış olması gerektiğini kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tugay, "Sosyal konut niteliğinde olsun. Konut inşa eden herkes lüks konut inşa etmeye çalışıyor. Lüks konutların maliyetleri çok yüksek bu nedenle de alım gücü olmayan insanlar için almak veya kiralamak sorunlu hale geliyor. Biraz daha orta gelir grubuna hitap eden mütevazı konutlara ihtiyacımız var. Nitelikli yaşam alanları yaratarak daha sağlıklı bir şehirleşme  planlıyoruz” dedi. 


 Her dediği tek tek çıkan İslam Memiş şimdi de gram altının şifresini verdi! 

Borsada göstergeleri 'al' veren hisseler açıklandı! Borsa yatırımcıları dikkat!

Milli Emlak'tan üç şehirde yüzde 20 indirimli arazi fırsatı! Bu tarihleri kaçırmayın!


Geri Dön