30 / 06 / 2024

Kredi kartlarında yeni dönem 1 Temmuz'dan itibaren başlıyor! Kredi kartı olanlar dikkat! Ödeme yapmadan bakın!

Kredi kartlarında yeni dönem 1 Temmuz'dan itibaren başlıyor! Kredi kartı olanlar dikkat! Ödeme yapmadan bakın!

Milyonlarca kredi ve banka kartı sahiplerini yakından ilgilendiren yeni gelişme yaşandı. Kredi kartlarında yeni dönem 1 Temmuz itibariyle başlıyor. İşte ayrıntılar...



Kredi ve banka kartlarında milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) tarafından açıklanan yeni düzenlemenin 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

KREDİ KARTLARINDA YENİ DÖNEM!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni kararı duyurdu. Yeni düzenlemenin 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. Alışverişlerde küçük tutarlar bile kredi kartlarıyla ödenirken temassız işlem limiti yetersiz kalmaya başladı. 

 Kredi kartlarında yeni dönem 1 Temmuz dan itibaren başlıyor! Kredi kartı olanlar dikkat! Ödeme yapmadan bakın!

TEMAZSIZ İŞLEM LİMİTİ 750 LİRADAN 1.500 LİRAYA ÇIKARILDI!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 1 Temmuz 2022 tarihinde 750 liraya çıkarılan temassız ödemelerde şifresiz işlem limitiyükseltilecek. BDDK konuyla ilgili bankalara yazı gönderdi. Bankalardan gelen duyuruya göre, şifresiz işlem limiti, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren 1500 liraya yükseltilecek. Bu kararla beraber işlem limiti iki yıl sonra tekrar düzenlenmiş oldu.

KREDİ KARTI KULLANIMLARI ARTIYOR!

Türkiye’de kredi kartı kullanım sayısı her geçen gün hızla artmaya devam ediyor. Mayıs ayı verilerine göre, kredi kartı ile yapılan harcamalar yüzde 103 artış göstererek 1,3 trilyon TL'ye ulaştı.

Kredi kartı kullanımındaki artış, kart sayısına da yansıdı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, toplam kredi kartı sayısı 410 milyona yaklaştı. Bu rakam, her vatandaşa ortalama 5'ten fazla kredi kartı düştüğünü gösteriyor.

Uzmanlara  kredi kartı harcamalarındaki artışı değerlendirerek, Mayıs ayında yüzde 75’i aşan enflasyonun bu artışın temel sebebi olduğunu belirtti.  Öte yandan yıllık yüzde 80’e yaklaşan ihtiyaç kredi faizlerinin, kredi
kartı faizlerine oranla çok daha yüksek olmasından dolayı kredi kartı kullanımının arttığını ifade ediyorlar.

Merkez Bankası bu kapsamda mart ayında yaptığı düzenleme ile kredi kartı kullanımını kısıtlamak ve parasal sıkılaştırmayı artırmak için kredi kartı nakit avans çekimlerinde oranı yüzde 4,42’den yüzde 5’e yükseltildi, kredili mevduat hesabı faizi de yüzde 5’e çıkarmıştı. Ancak bu artışın kredi kartı kullanımını azaltmadığını ortaya koydu. 

Kredi kartında yeni düzenlemelerin ayrıntıları ortaya çıktı!

Kredi kartında takibe düşen sayısı yüzde 90,8 arttı!

Geri Dön