02 / 05 / 2024

Özyurtlar İnşaat yeni projelere odaklandı!

Özyurtlar İnşaat yeni projelere odaklandı!

Esenyurt' ta yaşanan imar sorunu nedeniyle bölgede yer alan ve üç projesinde bin 350 dairesini tıraşlamak zorunda kalan Özyurtlar İnşaat, sorunların çözülmesiyle yeni projelere odaklandı...





Esenyurt'ta yaşanan imar sorunu nedeniyle bölgede yer alan üç projesinde bin 350 dairesini tıraşlamak zorunda kalan özyurtlar, sorunların çözülmesiyle yeni projelere odaklandı. C ve D grubuna yönelik projelere imza atan grup, sektörde güven tazelemenin ardından N5 Suites ve N Residence gibi üst segment projeleri de hayata geçirmeye hazırlanıyor. 


Esenyurt'ta geçtiğimiz yıllarda yaşanan imar sorunu bölgede Fi Yapı, Ukra inşaat gibi inşaat firmalarını mali krize sürüklemiş, diğer firmalar da şantiyelerinin bir yıla yakın bir süre mühürlenmesiyle zor günler geçirmişti. Esenyurt'taki bu sorunlardan nasibini alan Özyurtlar inşaat da bu zorlu süreci başarıyla adatarak sektörde güven tazelerken yeni projelerinin tanıtımını yaptı.



Gardencity, Ntepe, Ntowers, Nmerkez, Özyurüar Residence ve Nşehir gibi hayata geçirdiği projeleriyle bugüne kadar 7 bin aileyi ev sahibi yapan Özyurüar inşaat, yeni projeleriyle C ve D segmentinden bir üst segment olan B segmentine de adım atarak büyümesini sürdürüyor. 

sırasında markamıza olan güvenin arttığını bunun da satışlarımıza olumlu yansıdığını gözlemliyoruz" diyor. 


7 BİN KİŞİYİ EVLENDİRDİ


Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Tamer Özyurüar, yaşadıkları imar sorunlarının çözülmesinin ardından zor günleri adatıp önlerine baktıklarını ve yeni projelere odaklandıklarını söylüyor. 


Bu yıl N5 Suites, NCity Esenyurt ve NCadde adını taşıyan üç yeni projeyi piyasaya sunan Özyurüar İnşaat, önümüzdeki günlerde Bayrampaşa'da yapımına başlayacağı rezidans otelle birlikte turizm sektörüne de adım atacak. 


"Esenyurt cehenneminden anlımızın akıyla çıkük" diyen Özyurt, yaşanan süreci şöyle özetliyor: "Esenyut'ta yer alan üç projemizde toplam bin 350 daireyi üraşlamak zorunda kaldık. Bu dairelerin sahipleriyle birebir kendim konuştum. Onlardan isteyenlere başka kadardan ya da başka projelerimizden yer verdim. Bunlardan binin paıasını geri ödedik. Hiç kimsenin ahım almadan, helalleşerek sorunu hallettik. Bu operasyon maddi anlamda şirketimizi 5 yıl öncesine döndürdü ama markamızın imajını korumayı başardık." Şirketin saüşa sunduğu N5 Suites, Beylikdüzü'nde otel ve rezidans konseptinde inşa ediliyor. Projede, 16 kaüı projede 132'si otel odası, 190'ı daire, 8'i dükkan olmak üzere toplam 330 bağımsız bölüm bulunuyor. 


132 odalı N5 Suites Otel'de 101 adet 1+0 (stüdyo) ve 31 adet de 1+1 daire bulunuyor. Projede yer alan stüdyo daireler 40 metrekare büyüklüğünde. 1+1 dairelerin büyüklüğü ise 75 ve 87 metrekare arasında değişiyor. Diğer projelerden farklı olarak her dairede bir de balkon yer alıyor. Özellikle Arap yatırımcılardan büyük ilgi gören N5 Suites'in şuana 2013 yılının kendileri için hareketli bir yıl olduğuna işaret eden Özyurt, "Şu anda alü şantiyede inşaat çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu şantiyelerde Nmerkez, Özyurüar Residence, Nşehir, N5 Suites, NCity Esenyurt ve NCadde projelerimiz yükseliyor" diyor. 


Yeni projeleri ile yıllarına devam ettiklerini belirten Özyurt, N5 Suites, NCity Esenyurt ve NCadde projelerini saüşa sunduklarını da vurguluyor. N5 Suites'in Arap yatırımcılardan büyük ilgi gördüğüne işaret eden Özyurt, " Temmuz ayında saüşına başlanan NCity Esenyurt'un yüzde 40'ı, Ağustos'ta saüşa çıkan NCadde'nin ise yüzde 25'ini kısa sürede satık.



NCity Esenyurt projesi ise,  Kiptaş  5. Etap ile Kiptaş 6. Etap'ın yanında bulunan 15 dönümlük arazide inşa ediliyor. 15 katlı dört bloktan oluşan NCity Esenyurt'ta 448 daire yer alıyor. Temmuz ayında satışa çıkan NCity Esenyurt'un şu ana kadar yüzde 40'ı satıldı.

Esenyurt'ta 7 dönüm arazi üzerinde inşa edilen NCadde ise, tek blokta 16 kattan oluşuyor. NCadde'de 112 daire bulunurken, satışa çıkılan ilk bir ayda projenin yüzde 25'i satılmış durumda. 


ZAMANINDA TESLİM


 İnşaat sektöründe 23 yılı geride bıraküklannı belirten Tamer Özyurt, "Bugüne kadar hep güvene Bu yıl yapımına yeni başlanan ve devam eden projelerin yanı sıra hak sahiplerine teslim edilen projelerinin de olduğunu belirten Özyurt yaşadıkları süreci şöyle özetliyor: "Bu yıl ilk olarak Ntowers projemizi tamamlayarak konut sahiplerine teslim ettik. Hepinizin de bildiği gibi Esenyurt'ta yaşanan imar probleminden dolayı bu projemizi revize etmek zorunda kaldık. Yeni imar planına göre inşa ettiğimiz Ntowers'ta şuanda hayat başlamış durumda. Yine imar tadilaü yaptığımız bir diğer projemiz Nmerkez'de ise inşaat tüm hızıyla sürüyor. Bu arada satışını tamamladığımız Ozyurtlar Residence'ın inşaaünı da bitirmek üzereyiz. Yıl sonuna doğru Özyurtlar Residence'da teslimlere başlayacağız. Esenyurt Nşehir projemiz ise ilk satışa çıküğı andan itibaren büyük ilgi gördü. Son olarak projeye iki yeni blok daha ekledik. Bu projenin de sauşı tamamlanmak üzere."


 KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPACAK


 İnsanların sosyal donaülan olan sağlıklı evlerde yaşamaları gerektiğine inandığını, bu nedenle kentsel dayalı işler yapük. Tüm projelerimizi söz verdiğimiz zamanda ve söz verdiğimiz şekilde teslim ettik" diyerek yaşanan sorunlara rağmen işlerini aksatmadıklarına dikkat çekiyor. 


Bu nedenle saüşa sundukları tüm projelerinin ilk günden itibaren büyük gördüğüne dikkat çeken Özyurt şöyle devam ediyor: 'Tüketicilerin güvenini kazanmak bizim sektörümüz açısından çok önemli. Bu da bize yeni projelere başlamak için cesaret veriyor. Önümüzdeki günlerde otel rezidans projesiyle tüketicilerimizin karşısına çıkacağız. Bayrampaşa Maltepe'de inşa edeceğimiz büyük bir otel markasının adını taşıyacak olan projemizin ruhsatını aldık. İnşaatına başlamak üzereyiz. Proje 160 odalı 300 yatak kapasiteli olacak. 

Biz aslında bu projeyle kentsel dönüşüme de girmiş olacağız." dönüşümü desteklediğini söyleyen Özyurt, "Kentsel dönüşüm dediğiniz olay bugünden yarına gerçekleşecek bir şey değil. Türkiye'nin kentsel dönüşümü bana göre 20 yılda tamamlanır. Tabi ki önemli olan bu işe başlamakür" diyor. 


Perakende sektöründeki yatuımları Neyzen Yapı Market hakkında da bilgi veren Özyurt, inşaat sektörü dışındaki faaliyetlerini şöyle özetliyor: "İlk şubesini 1990 yılında Esenyurt'un merkezinde açtığımız Neyzen'in üçüncü yapı marketini Mayıs ayında Beylikdüzü'nde Tüyap Fuar Merkezi'nin yanında faaliyete geçirdik. Neyzen Yapı Marketler'de 20 bin çeşit ürün satılıyor. Beylikdüzü'nün dışında Esenyurt ve Bahçeşehir'de de iki yapı marketimiz var. Ayrıca bir de lojistik depomuz bulunuyor. Neyzen'de perakendenin yanı sıra toptan satış da yapıyoruz. Biz Türkiye'nin önde gelen 10 inşaat firmasının resmi tedarikçisiyiz." 


EKONOMİST MORTGAGE


Geri Dön