06 / 05 / 2024

Paintistanbul 2012, 13-15 Eylül'de gerçekleştirilecek!

 Paintistanbul 2012, 13-15 Eylül'de gerçekleştirilecek!

Paintistanbul 2012 Boya Sanayi, Hammadde ve Yardımcı Maddeler Fuar ve Kongresi 13-15 Eylül 2012 de rüzgar gibi esecek



Bosad (Boya Sanayicileri Derneği), sektörünün meslek örgütü olarak 2003 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Bosad, bugün 80’i aşkın üyesiyle temsil gücü son derece yüksek bir sektör kuruluşu olarak çalışmalarına devam etmektedir. Bosad’ın temel gündem maddeleri arasında yer alan öncelikleri; sektörün sağlıklı ve çevreci ürünlere sahip bir üretim yapısı oluşturabilmesi için bilinçlendirme çalışmaları yapmak, ekonomik, ticari ve teknolojik yapısıyla bölgesel bir üretim merkezi ve gücü olmak, boya tüketimini ve bilincini yurt genelinde artırmaktır.


Türk boya sektörü bugün dikkate alındığında, Avrupa’nın 6. büyük boya üreticisidir. Gelişim hızı son yıllardaki gibi devam ettiği takdirde yakın zamanda yüksek gelişme potansiyeli ile Avrupa ülkeleri içinde ilk 3’e girmesi kuvvetle beklenmektedir. Son dönemdeki yatırımlar ile sektörümüzün üretim ve teknolojik yapısı güçlenmekte ve uluslararası eşdeğer sektörler ile her alanda rekabet gücünü artırma eğilimindedir. 


Sektörümüzün gelişimini hızlandırmak için temelde uluslararası üretim ve teknoloji kriterleri ile hedeflere uygun işletme politikalarının hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda Bosad’ın mesleki ve sektörel çalışma alanında son dönemde çok çeşitli projeler yer almakta ve uygulanmaktadır. Özellikle sektörümüzün ekonomik ve ticari potansiyelini destekleyecek teknolojik Ar-Ge yatırımlarına yönelik gelişmeleri hayata geçirme yönünde ortak çalışmalar yapılmaktadır. Özellikle AB entegrasyon sürecine yönelik çalışmalar, Bosad bünyesinde oluşturulan 20’ye yakın Çalışma Grubu ile devam etmektedir. Bu dönemde sektörümüzün coğrafi ve üretim hacmi avantajını destekleyen uluslararası formatlı CNR Expo’da düzenlenecek “paintistanbul 2012 Boya Sanayi, Hammadde ve Yardımcı Maddeler Fuar ve Kongresi” yerli ve yabancı ortaklarımız ile sürdürülmektedir. 


Coğrafi konumu çerçevesinde Orta Doğu, Orta Batı ve Kuzey Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Balkan Ülkeleri’nin gelişmekte olan pazarları ile Batı ve Doğu Avrupa’nın ileri sanayileşmiş ve gelişmiş ülkeleri arasında köprü oluşturan Türkiye; boya üreticileri ile hammadde ve hizmet tedarikçileri için büyük fırsatlar sunmaktadır. paintistanbul 2012, uluslararası platformda boya ve mürekkep üreticilerinin, hammadde tedarikçilerinin, araştırmacıların, üniversite ve ilgili akademik kurumların, ekipman üreticilerinin, ambalaj, lojistik, sigorta ve banka kuruluşlarının karar mercilerini ve önde gelen temsilcilerini bir araya getirmeyi hedeflemektedir.


Türk boya ve hammadde sanayinin tek sektörel temsilcisi olan Bosad, paintistanbul 2012’yi fuar ve organizasyonortağı CNR Ekspo Fuarcılık A.Ş. ile düzenlemektedir. Ayrıca fuarın dış tanıtımı ve katılımcılarına yönelik olarak NürnbergMesse GmbH ile; kongrenin dış tanıtımı, bilimsel ve teknik oluşumuna destek vermek amacıyla da Vincentz Network GmbH & Co.KG ile paintistanbul 2012kongre ve fuar etkinliğinin organizasyonu için uluslararası platformda işbirliğini sürdürmektedir.


13-15 Eylültarihleri arasında Yeşilköy CNR Ekspo Fuar Merkezindegerçekleşecek Paintistanbul 2012Fuar ve Kongresiülkemizde bu alanda düzenlenen en geniş katılımlı proje olma özelliği ile sergilenecektir.



Geri Dön