17 / 05 / 2024

Paintistanbul Fuarı 20 bine yakın ziyaretçi ağırladı!

Paintistanbul Fuarı 20 bine yakın ziyaretçi ağırladı!

Dünya boya sektörünün kalbi, Paintistanbul 2010 Fuarı boyunca İstanbul Kongre Merkezi ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı"nda attı



Dünya boya sektörünün kalbi, Paintistanbul 2010 Fuarı boyunca İstanbul Kongre Merkezi ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı"nda attı. Dünyanın dört bir yanından firma ve ziyaretçiyi ağırlayan paintistanbul Fuarı, renkli görüntülere sahne oldu. Boya sektörünün en büyüklerinin yeni ürünlerini sergilediği fuarı, 20 bine yakın ziyaretçi gezdi. Boyada Avrupa"nın en büyük 3"üncü üreticisi olma hedefindeki Türkiye"nin gerçekleştirdiği en büyük organizasyon olan paintistanbul Fuarı"na, Türkiye"den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 325 firma katıldı.

Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) öncülüğünde ve œRenklere Dair Her şžey sloganı ile düzenlenen paintistanbul Fuarı, Avrupa ve Amerikalı firmaların yoğun ilgisiyle karşılandı. Fuarın, katılımcı firma profiline bakıldığında, üçte iki katılımın yurtdışından olduğu, daha çok Avrupalı ve Amerikalı firmaların paintistanbul Fuarı"na katılmak için İstanbul"a geldiği görüldü. Türk boya sektörünün köklü markalarının yanı sıra boya hammadde tedarikçileri, lojistik firmaları, ambalaj üreticileri gibi boya sektörünün tüm değer zincirini buluşturan firmalar paintistanbul Fuarı"nda temsil edildi. Paintistanbul Fuarı, hammadde firmaları ile boya üreticilerini aynı çatı altında bir araya getiren ilk fuar olma özelliğine sahip. Bu yönüyle daha şimdiden tüm dikkatleri üzerine çeken paintistanbul, önümüzdeki yıllarda Türkiye"yi boya sektörünün dünyadaki en önemli buluşma merkezi haline getireceğinin ilk sinyallerini de vermiş oldu.

Avrupa boya sektöründe çok etkin bir örgüt olan Avrupa Boyacılar Birliği (CEPE) üyeleri de Paintistanbul Fuarı"na ve BOSAD"a verdikleri desteği göstermek için İstanbul"daydılar. Genel Kurul toplantılarını ilk kez Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkede düzenleyen CEPE"nin Başkanı JoÜ£o Serrenho, paintistanbul"un açılışında bir konuşma da yaptı.  

Hayatımızın her alanını ürünleri ile renklendiren boya sanayicilerinin düzenlediği paintistanbul Fuarı, ürünler kadar standlar ve düzenlenen etkinliklerle de çok renkli geçti. Fuarın açılışında, ünlü ritim ve perküsyon ustası Okay Temiz, Arjantin, Senegal ve Fransa"dan açılışa özel gelen ekibi ile güzel bir konser verdi. Okay Temiz ve ekibinin, boya kutuları ve kapaklarından yapılan özel enstrümanlar ile gerçekleştirdiği performansa, ziyaretçiler ve firmalar da eşlik etti. Fuar boyunca yaptığı ebruları, ziyaretçilere hediye eden Ebru Ustası Önder Cankurtaran da paintistanbul Fuarı"nın renkli yüzlerinden biriydi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü öğrencileri de, fuar boyunca œİstanbul ve Renkler temalı resimler yaptılar.

Paintistanbul Fuarı, boya üreticileri ve hammadde firmaları için ticari anlamda da oldukça verimli geçti. şžimdiden boya sektörünün en önemli randevularından biri olarak ajandalara kaydedilen Paintistanbul"un ikincisinin daha geniş bir katılımla 2012 yılında düzenlenmesi hedefleniyor.


Geri Dön