Genel

Pakpen, katma değeri yüksek işlere odaklanacak!

Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, 2013'ün firmaları açısından olumlu bir yıl olduğunu söyledi.Tuza, 2013 yılında çalışan sayılarının da yüzde 18'in üzerinde arttığını kaydetti...

Pakpen, Pak Siding, Pak Country, Pakpanel, Pakdoor, Pakboard ve Pakplast markalarıyla PVC profil, yalıtım malzemeleri, altyapı ve bina tesisat boruları olmak üzere üç farklı ürün gamında üretim gerçekleştirdiklerini belirten Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, 2013'ün firmaları açısından olumlu bir yıl olduğunu söyledi. Pakpen olarak, kuruldukları günden bu yana yakaladıkları istikrarlı büyümeyi geçen yıl da sürdürdüklerini kaydeden Tuza, 2013 yılında çalışan sayılarının da yüzde 18'in üzerinde arttığını kaydetti. 


Aynı zamanda geçen yıl yeni ürün geliştirme çalışmalarına ağırlık verdiklerinden de bahseden Tuza, bu yıldan itibaren ise katma değeri yüksek işlere odaklanacaklarını açıkladı. Tuza, "Artık gerçek bir sıçrama getirecek katma değeri yüksek işlere odaklanacağız. Şüphesiz ki mevcut işlerimizi de büyütmeye devam edeceğiz" dedi. 


"Yatırım bütçemizin önemli kısmını Ar-Ge'ye ayıracağız" İleriye dönük orta vadeli planları arasında Konya'daki altyapı boru yatırımlarına devam etme, limana yakın lokasyonlarda yatırımlar gerçekleştirme ve pazara yakın olmak için farklı bölgelerde yalıtım üretim tesisleri kurmabulunduğunu söyleyen Tuza, "Yatırımlarımız konusunda da şu anda ağırlıklı olarak kapasite artırımına ve yeni ürün geliştirmeye ağırlık veriyoruz" dedi. 


Tuza, 2014 yılında özellikle altyapı boru fabrikalarında kapasite artışına yönelik yatırımlar gerçekleştirdiklerini ve yatırım bütçelerinin önemli bir kısmını ise Ar-Ge ve ürün çeşitleme çalışmalarına ayıracaklarını dile getirdi. Ayrıca kentsel dönüşüm projelerinde yer alarak, binaların kapı, pencere, yalıtım ve altyapı ihtiyaçlarında Pakpen olarak, tek bir marka çatısı altından hizmet vermeyi hedeflediklerini aktaran Tuza, "Bir yandan bulunduğumuz pazarlardaki etkinliğimizi artırırken, diğer yandan yeni pazar arayışlarımız da devam edecek. Yatırımlarımıza devam edip istikrarlı büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Mevcut durumumuz ve üretim kapasitemiz bu hedefi gerçekleştirmek için müsait durumda" dedi.


Dünya