Ekonomi

Paladyum fiyatlarına baskı yapılıyor! Paladyum bugün ne kadar? İşte 23 Haziran 2022 paladyum fiyatları...

Paladyumda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Paladyum fiyatları bugün yüzde 1,01 düşüşe geçti. Peki bugün paladyum ne kadar? Paladyum fiyatlarında son durum ne? İşte Son dakika paladyum fiyatları 23 Haziran 2022... Paladyumda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor

Paladyum bugün günde değer kazanarak başladı. Paladyumda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Paladyum ons fiyatı bugün 1,869 dolara kadar düştü.

Peki paladyum neden yükseliyor? Paladyumda neler oluyor? Paladyum fiyatları bugün ne kadar? İşte ayrıntılar...

PALADYUM FİYATLARI ÜZERİNDE BASKI VAR

Platin grubu metaller için arz ve talep görünümü bu yıl yüksek belirsizlik gösteriyor. Belirsizlik fiyatları aşağı çekiyor ve paladyumun nispeten daha ucuz olan platinin yerini alması bekleniyor.

Savaş, Rusya'nın dünyanın en büyük paladyum tedarikçisi ve önemli bir platin ve rodyum üreticisi olarak konumunu riske attı. Rusya, PGM'nin önemli bir tüketicisi olmasa da, kriz tedarik zincirlerindeki mevcut zorlukları artırdı, enflasyonu ateşledi ve ekonomik büyümeyi baskılayarak PGM'nin talep görünümünü bozdu. Öte yandan Çin'de koronavirüs kaynaklı kısıtlamalar, değerli metallerin kullanımına yönelik aşağı yönlü riskler oluşturmaya devam ediyor.

 

Bütün bunlar platin ve paladyum fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor. Ancak Rusya'nın paladyum üretimiyle ilgili soru işaretlerinin olduğu bir ortamda platin paladyumdan rol oynuyor gibi görünüyor ve hem otomotiv hem de diğer endüstriyel alanlarda paladyum yerine kullanılmaya başlandı.

Dünya Platin Konseyi Araştırma Başkanı Trevor Raymond, “İkame çabası büyük ölçüde arttı. Bir otomobil üreticisinin yapabileceği tasarruf miktarı çok büyük. Paladyumun fiyatı ve mevcudiyetine ilişkin endişeler bu eğilimi artırıyor” diyor.

Paladyumun gram fiyatı bugün alış 49,41 dolar, satış fiyatı ise 59,68 dolar seviyesinde işlem görüyor. 

Paladyumda son dakika gelişmesi! Paladyumda neler oluyor?

Paladyum fiyatları düşüyor! Paladyumda son dakika gelişmesi!

Paladyum hızla düşüyor! Paladyum fiyatlarında son durum