Ekonomi

Paladyum ne demek? Paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar?

Kıymetli metaller arasında yer alan biri olan paladyum binlerce kişi tarafından yatırım aracı olarak kullanılıyor. Peki paladyum ne demek? Paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte tüm merak edilenler...  Paladyum pek çok alanda kullanılmakta

Paladyum; genellikle endüstriyel alanlarda kullanılan gümüş renkli ve parlak bir metal olup kıymetli yatırım araçları arasında yer alıyor. Paladyum pek çok alanda kullanılmakta. Paladyum, tıp, kimyasal alanlar, diş hekimliği, mücevher, endüstri alanlar başta olmak üzere birçok yerde  kullanılıyor.

Peki paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum bugün ne kadar? İşte 1 Ağustos 2022 paladyum fiyatları...

PALADYUMA NASIL YATIRIM YAPILIR?

Yurt dışı vadeli işlemler sektöründen paladyum alıp vadeli işlem sözleşmeleri alıp satmak mümkün.  Altın vadeli işlemleri genel olarak Türkiye genelinde yapılmaktadır.

Bu nedenle yabancı vadeli işlem borsalarında işlem yapma izni olan aracı kurumlar seçilerek bu kurumlarda hesap açılarak yatırıma başlandı.

Peki paladyum bugün ne kadar? Paladyum kaç dolar? İşte paladyum gram fiyatları 1 Ağustos 2022...

PALADYUM BUGÜN NE KADAR?

Paladyumun ons fiyatı geçtiğimiz haftalarda fiyatı 1889 dolardan işlem görürken paladyum gram alış fiyatı 50,55 dolar, ,satış fiyatı ise 64,84 dolardan işlem görüyor.

1 Ağustos Pazartesi günü paladyumun ons fiyatı 2209 dolara kadar yükseldi.  Paladyum gram fiyatı  60,70 dolar, satış fiyatı ise 71,02 dolar bandında işlem götüyor.

Dünya Platin Konseyi Araştırma Başkanı Trevor Raymond, “Yenileme çabası muazzam bir şekilde arttı. Bir otomobil üreticisinin yapabileceği tasarruf miktarı çok büyük. Paladyumun fiyatı ve bulunabilirliği konusundaki endişeler bu eğilimi körüklüyor”  dedi.

PALADYUM RİSK ALTINDA

Rusya-Ukrayna Savaşı, dünyanın en büyük paladyum tedarikçisi olan Rusya'nın ve önemli bir platin ve rodyum üreticisi konumunun riske girmesine neden oldu.

Öte yandan, Çin'de devam eden koronavirüs vakalarının neden olduğu kısıtlamalar, değerli metallerin kullanımı üzerinde aşağı yönlü risk yaratmaya devam ediyor.

Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum fiyatları bugün ne kadar oldu?

Paladyuma Nasıl yatırım yapılır? Paladyum fiyatları ne kadar?