Ekonomi

Paladyum nedir? Paladyum fiyatları bugün ne kadar oldu 15 Temmuz 2022?

Kıymetli metallerden biri olan paladyum bugün ne kadar oldu? Paladyuma nasıl yatırım yapılır? soruları binlerce kişi tarafından araştırılıyor. İşte merak edilenler...Paladyum pek çok alanda kullanılmaktadır

Paladyum; genellikle endüstriyel alanlarda kullanılan gümüş renkli ve parlak bir metal olup kıymetli yatırım araçlarından biridir. Paladyum pek çok alanda kullanılmaktadır. Paladyum, tıp, kimyasal alanlar, diş hekimliği, mücevher, endüstri alanlar başta olmak üzere birçok yerde  kullanılıyor.

Peki paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum bugün ne kadar oldu? İşte 15 Temmuz 2022 paladyum fiyatları...

PALADYUM NASIL KULLANILIR?

Yurt dışı vadeli işlemler sektöründen paladyum alıp vadeli işlem sözleşmeleri alıp satmak mümkündür. Altın vadeli işlemleri genel olarak Türkiye genelinde yapılmaktadır. Bu nedenle yabancı vadeli işlem borsalarında işlem yapma izni olan aracı kurumlar seçilerek bu kurumlarda hesap açılarak yatırıma başlandı.

Peki paladyum bugün ne kadar? Paladyum kaç dolar? İşte paladyum gram fiyatları 15 Temmuz 2022...

PALADYUM BUGÜN NE KADAR OLDU 15 TEMMUZ 2022?

Paladyumun ons fiyatı geçtiğimiz hafta yüzde 0,97 düşerek 1944 dolardan işlem gördü. Dün ise paladyumun ons fiyatı 1889 dolardan işlem görürken paladyum gram alış fiyatı 50,55 dolar, ,satış fiyatı ise 64,84 dolardan işlem görüyor.

15 Temmuz Cuma günü paladyumun ons fiyatı 1841 dolara düştü. Paladyum gram fiyatı  48,94 dolar, satış fiyatı ise 59,20 dolar bandında işlem götüyor.

Dünya Platin Konseyi Araştırma Başkanı Trevor Raymond, “Yenileme çabası muazzam bir şekilde arttı. Bir otomobil üreticisinin yapabileceği tasarruf miktarı çok büyük. Paladyumun fiyatı ve bulunabilirliği konusundaki endişeler bu eğilimi körüklüyor”  ifadesini kullandı

 

 

PALADYUMDA NELER OLUYOR?

Rusya-Ukrayna Savaşı, dünyanın en büyük paladyum tedarikçisi olan Rusya'nın ve önemli bir platin ve rodyum üreticisi konumunu riske attı. 

Öte yandan, Çin'de devam eden koronavirüs vakalarının neden olduğu kısıtlamalar, değerli metallerin kullanımı üzerinde aşağı yönlü riskler oluşturmaya devam ediyor.

Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum fiyatları bugün ne kadar oldu?

Paladyuma Nasıl yatırım yapılır? Paladyum fiyatları ne kadar?