16 / 05 / 2024

Pamuğa piyasa darbesi! Dibi gördü

Pamuğa piyasa darbesi! Dibi gördü

Resesyon endişeleri nedeniyle emtia piyasasındaki satış baskısı, geçen hafta da devam etti. Pamuğun değeri 0,7580 dolarla son iki yılın en düşük seviyesine geriledi.



Emtia dip dalgasıyla halen uğraşırken, halkın yalnızca petrol ve altınla ilgilendiği piyasanın ekonomide derin etkileri var. Son süreçte Avrupa'daki enerji krizinin ortaya çıkardığı sorunlarla boğuşurken, imalat PMI rakamlarında da görülen düşüş ve Çin başta olmak üzere Uzakdoğu’da da salgın ve durgunluk görünümünü etkiliyor.

Yılın son çeyreğinde ilerlediğimiz şu son dönemde, metal ve enerjide dolar baskı kurarken, fiyatlamalarda teknik görünüm, daha da düşük seviyeleri işaret ediyor.

Yılın son çeyreğine dair teknik analiz Dolar Endeksi’nde 120 ve 121 aralığına göz dikiyor. 121 demek 2001 sonrası en üst seviye demek olurken, seviyelerin önemi direnç bazında tamam mı, devam mı? niteliğinde aşağı çekilme ya da daha fazla yükseliş eşiği oluyor.

Öte yandan kuraklığın Avrupa ülkelerindeki hasatlara da zarar verdiği bilinirken, Güney Amerika'da da ekim zamanı yaklaştıkça tehdit oluşturuyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön