29 / 04 / 2024

Pamuğa piyasa darbesi! Dibi gördü

Pamuğa piyasa darbesi! Dibi gördü

Resesyon endişeleri nedeniyle emtia piyasasındaki satış baskısı, geçen hafta da devam etti. Pamuğun değeri 0,7580 dolarla son iki yılın en düşük seviyesine geriledi.



Tarım emtialarda da geçtiğimiz hafta sert düşüşler yaşandı. Ülkelerin merkez bankalarının şahin politikaları tarım emtiaları üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor.

Amerika Birleşik Devletleri Chicago Ticaret Borsası'nda işlem gören buğday yüzde 1,4 oranda, mısır yüzde 0,9 oranda ve pirinç yüzde 2,2 oranda değer kaybederken, soya fasulyesi yüzde 1,3 oranda değer kazandı.

0,7580 dolarla Aralık 2020 tarihinden bu yana en düşük seviyeyi gören emtia ise pamuk oldu. Pamuk, geçen hafta yüzde 4,5, 1,8620 dolarla Eylül 2021'den bu yana en düşük seviyesini gören kahve de yüzde 3,9 oranda azalış kaydetti.

Uganda'da yaşanan kuraklıktan dolayı kahve ihracatının düşmesi de kahve fiyatlarını olumsuz yönde etkileyen faktörlerden biri oldu. Şeker yüzde 2,5 oranda ve kakao ise yüzde 3,2 oranda azaldı.

Korona virüs salgını oldu, bitti derken bir de savaş patladı devamında bir küresel ekonomi derdiyle dertlendik. İçeride enflasyon, alım gücü derken kendi derdimize bile düşemez olduk.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön