09 / 05 / 2024

Pamukkale-Çeltikçi yolu hizmete açıldı!

Pamukkale-Çeltikçi yolu hizmete açıldı!

Denizli merkeze bağlı Çektikçi köyü ile Pamukkale beldesi arasındaki 5 kilometrelik bağlantı yolu, yapılan asfaltlamanın ardından trafiğe açıldı. Asfaltlama çalışmasından sonra bölgedeki tarlalar da tozdan ve çamurdan kurtulmuş oldu.




Denizli İl Özel İdaresi ekipleri tarafından 'KÖYDES' projesi kapsamında merkeze bağlı Çektikçi köyü ve Pamukkale beldesi arasındaki 5 kilometrelik stabilize bağlantı yolu asfaltlandı. Kumlama ve asfalt çalışması tamamlanan Çektikçi köyü ve Pamukkale beldesi arasındaki 5 kilometrelik yol, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve köy muhtarlarının katılımıyla hizmete açıldı. Pamukkale ve Denizli'yi bağlayan en eski yolun Çeltikçi yolu olduğunu hatırlatan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Oklu, "Pamukkale anayolunun açılmasının ardından Çeltikçi tamamen ova yoluna dönüştü. Bölgedeki köy muhtarlarından üç yıl önce bu yolun kumlanmasıyla ilgili talepler gelmeye başladı. Pamukkale turizm yolunun asfaltlanma çalışması sebebiyle Çeltikçi yolunun önemi bir kat daha arttı. İl Genel Meclisi'nin aldığı kararla Çeltikçi yolunda genişletme ve kumlama çalışmaları yapıldı. Asfaltlama çalışmasından sonra bölgedeki tarlalar da tozdan ve çamurdan kurtulmuş oldu. Çiftçiler daha bol ve kaliteli üretim alabilecek" dedi. 


'Milli servete katkı'

Denizli İl Genel Meclis Başkanı Gürlesin de, toplamda 3 bin 650 kilometrelik yol hattından sorumlu olduklarını söyledi. Bu yolların 2 bin 750 kilometresinin asfalt geri kalan kısmının stabilize olduğunu hatırlatan Gürlesin, "Meclisimiz bu stabilize yolların kullanım oranlarına, araç hareket yoğunluğuna göre karar alıp asfaltlama çalışmasını yaptırıyoruz. Çeltikçi yolu da Laodikya, Goncalı ve Pamukkale anayolunu birbirine bağlıyor. Pamukkale ve Denizli arasındaki mesafeyi kısaltıyor. Bu hattaki köylere daha iyi hizmet verecek olan bu yol, milli servete katkı sağlayacak" diye konuştu. 



Yeni Asır




Geri Dön