28 / 04 / 2024

Pamukkale Kuzey Kapısı inşaatında sona gelindi!

Pamukkale Kuzey Kapısı inşaatında sona gelindi!

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Pamukkale'de yeniden inşa edilen Kuzey Kapısı inşaatında inceleme yaptı. Kocatepe çalışmaların gece gündüz aralıksız devam ettiğini belirterek önümüzdeki aylarda yerli ve yabancı turistlere hizmet vereceklerini söyledi.



DENİZLİ'nin turistik bölgesi Pamukkale'de yeniden inşa edilen Kuzey Kapısı inşaatında inceleme yapan Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, çalışmaların gece gündüz aralıksız devam ettiğini belirterek önümüzdeki aylarda yeni yüzü ile yerli ve yabancı turistlere hizmet vereceklerini söyledi. 


Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soyhan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ile birlikte Pamukkale Örenyeri'ne giden Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Kuzey Kapısı inşatındaki çalışmalar ve son durum hakkında bilgi aldı. Hierapolis antik kentinin kuzeyindeki Kuzey Kapı'nın yenilenmesi için hazırlanan Ziyaretçi Karşılama Merkezi, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nda 2014 yılı şubat ayında uygun görülmüş ve Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılan ihale ile geçen yıl ağustos ayında inşaatına başlanmıştı. 


İnşaatta incelemelerde bulunan Vali Şükrü Kocatepe, kurulun kararına uygun olarak iki mağazanın yerinin değiştirilmesi talimatını verirken, yer döşeme işlerinin de hızlandırılmasını istedi. İhaleyi üstlenen firmadan yapım işlerinin öngörülen tarihten önce bitirilmesini isteyen Kocatepe, mağaza ve sosyal tesis alanlarının inşaatında sona yaklaşıldığını söyledi. Kuzey Kapısı'nda yapılan tüm birimlerin Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan onaylı projeye uygun olarak, betonarme temel üzerine tek katlı, çelik karkas taşıyıcılı, olan yapıların üzerinin teras çatı şeklinde inşa edileceği belirten Kocatepe, kapının yenilenen yüzüyle önümüzdeki aylarda yerli ve yabancı turistlere hizmet vereceğini söyledi. 


Kuzey Kapısı'nda hediyelik eşya mağazaları, iki kafe, mutfak, bilet satış ofisi, danışma, güvenlik odası, bekleme salonu, VİP salonu, sağlık odası ve doktor odası bulunuyor. 


Hürriyet


Geri Dön