28 / 04 / 2024

Panikle ev değiştirmeyin! Başka şehre taşınmayı düşünenler mutlaka bu haberi okusun!

Panikle ev değiştirmeyin! Başka şehre taşınmayı düşünenler mutlaka bu haberi okusun!

Gayrimenkul uzmanları ani kararla panik havasında bulunduğu şehirden göç etmek isteyenleri önemli uyarılarda bulundu. Uzmanlar, göç edilecek deprem ve bina güvenliğinin yanı sıra dikkat edilmesi gereken başka kriterler de bulunduğuna işaret ediyor.



Son dönemde yaşadığımız deprem, sel gibi üst üste gerçekleşen afetler sebebiyle deprem bölgelerinden ve özellikle olası İstanbul depreminden daha az riskli bölgelere doğru ciddi bir nüfus hareketliliği yaşanıyor.

Panikle ev değiştirmeyin! Başka şehre taşınmayı düşünenler mutlaka bu haberi okusun!

Kahramanmaraş merkezli şubat ayında yaşadığımız deprem felaketleri hepimizin hayatını alt üst etti. Toplam 11 şehrimizi derinden etkileyen, onbinlerce insanın yaşamını yitirmesine ve binlerce binanın yakımına neden olan depremler sadece bölgede yaşayanları değil, tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

Kahramanmaraş depreminin ardından olası İstanbul depremi yeniden akıllara gelirken, peş peşe yaşanan afetler nedeniyle oturduğu ilin veya evin depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda endişeli olanlar daha az riskli gördükleri bölgelere göç ediyor.

Gayrimenkul uzmanı Şule Alp ani karar ve panikle göç edilmemesi konusunda vatandaşları uyararak ikamet değişikliğinden önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlara işaret etti. Göç etmenin genelde riski azaltan bir eylem olarak görüldüğünü belirten Alp, panikle göç etme kararını alanların gidecekleri yerlerin güvenli ve konforlu olmasının yanı sıra iş imkanlarını ve eğitim şartlarını da düşünmesi gerektiğini söyledi.


Geri Dön