06 / 05 / 2024

Pantone 2014'ün rengini açıkladı: Işıltılı orkide!

Pantone 2014'ün rengini açıkladı: Işıltılı orkide!

Dünya çapındaki renk otoritesi Pantone, 2014 yılının rengini parlak ışıltılı orkide olarak açıkladı. ‘Etkileyici ve egzotik’ olarak tanımlanan renk ışıltılı orkide, etkisini tüm dünyada göstermeye başladı.




Profesyonel renk standartları tedarikçisi Pantone, fuşya, mor ve pembe tonlarının bir araya gelmesiyle oluşan PANTONE® birçok sektördeki gelişmeyi, sanat koleksiyonlarını, popüler sanatçıları, teknolojik gelişmeleri ve diğer  sosyo-ekonomik koşulları takip ederek belirlenen ışıltılı orkide, özgüveni artırırken aynı zamanda neşe  verici özelliğe sahip…


18-3224 ışıltılı orkide morunun 2014 senesinin rengi olduğunu açıkladı. Dünyada  Pantone İdari Yöneticisi Leatrice Eiseman "2013 senesinin rengi, büyüme, yenilenme ve varlığın simgesi olan zümrüt yeşiliyken, 2014’ün  rengi dikkatleri üzerine çeken ve hayal gücünü ateşleyen ışıltılı orkide  moru…Bu göz alıcı rengin hepimizi yenilenmeye, yaratıcılık ve özgünlüğe teşvik edeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. 


Modada ışıltılı orkide etkileri… Hem erkek hem de kadınlar için kullanılabilen ışıltılı orkide moru, şimdiden podyumları ve moda dünyasını ele geçirmeye başladı. Cilde ışıltı veren ve canlı gösteren orkide morunu yıl içerisinde ilkbahar koleksiyonlarında ve aksesuarlarda da sıklıkla göreceğiz. 


Değişken bir gölgelemeye sahip olan parlak ışıltılı orkide moru makyajda kullanıldığında cildi canlandırarak daha enerjik bir görüntü  oluşturuyor. Hem soğuk hem de ılık alt tonları harmanlayan bu mor tonu, dikkat çekici  kombinasyonlar ile saç, göz ve cilt tonu için de çekici bir seçenek… 


Kırmızı ile kombine edildiğinde baştan çıkarıcı bir özellik kazanan ışıltılı orkide moru; lavanta, mor ve  pembe tonlarının gölgelemeleri ile karşı konulmaz bir uyum yakalıyor. Tırnaklarda da önümüzdeki sezon sıklıkla karşımıza çıkacak olan bu ton, ışıltılı görünümüyle canlı bir hava yaratıyor.


İç mekanlarda göz alıcı bir renk uyumu… 2014 yılında ışıltılı orkide moru rengi, boya ve aksesuarlarla dekorasyonda da farklılık yaratacak. Işıltılı orkide moru, zeytin yeşili rengini tamamlayıcı bir tona sahip olup, turkuaz, cam göbeği ve açık sarı tonlar ile bir arada kullanıldığında göz kamaştırıcı bir kombinasyon sunuyor. 


Aynı zamanda bu enerjik ve canlı renk gri, bej ve boz kahverengi de dahil olmak üzere nötr renklere de  canlılık kazandırıyor. Cesur bir renk olan ışıltılı orkide moru, tüm renk paletlerine enerji vererek farklı  mekanlar için birleştirici bir öğe etkisi sunuyor.


Geri Dön