Genel

Paranız mevduatta değerlensin diye beklemeyin, yarın istediğiniz evi bulamayabilirsiniz!

Yüksek mevduat faizleri nedeniyle son dönemde birçok kişi ev alma planını erteleyerek parasını bankada değerlendirmeyi tercih ediyor. Endeksa Ceo’su Görkem Öğüt, azalan konut arzına dikkat çekerek, “Kendi oturacağınız evi almak için, mevduatta beklemeyin" dedi.

Yüksek mevduat faizleri nedeniyle son dönemde birçok kişi ev alma planını erteleyerek parasını bankada değerlendirmeyi tercih ediyor. Konuta olan talebin düşmesi ve inşaat maliyetlerinin artması nedeniyle yeni konut üretimi geriledi. Konut arzı giderek düşüyor.  

TÜİK’in açıkladığı 2024 yılı 2’inci Çeyrek Yapı İzin İstatistikleri konut üretimindeki yavaşlaşlamayı ortaya koyuyor. Yapı ruhsatı alınan daire sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 düşüş gösterirken, yapı kullanım izni (iskan) alınan daire sayısı ise  yüzde 23 azaldı.  

Piyasadaki duruma ve konut arzındaki düşüşe dikkat çeken gayrimenkul platformu Endeksa Ceo’su Görkem Öğüt, https://x.com/gorkemogut X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’de konut üretiminin gerekenin altında olduğunu belirterek, kendi evini alacaklara beklemeyin uyarısında bulundu.

Öğüt paylaşımında şunları söyledi:

Son zamanlarda “istediğim evi bulamıyorum” geri dönüşleri ile çokca karşılaşıyoruz. Bu durumu açıkça ifade etmiştim; “yarın istediğiniz evi bulamayabilirsiniz” diye. Türkiye üretmesi gerekenin altında üreten bir ülke.  Paranızı mevduatta değerlensin diye tutup beklerken, nasıl olsa fiyatlar düşüyor derken, istediğiniz evler satılıyor olabilir. Bir kez daha tekrar edeyim; eğer kendi oturacağınız evi almak için, sonra daha karlı olur diye bekliyorsanız bence beklemeyin

İŞTE O PAYLAŞIM
 

Uzmanı açıkladı: Apartman altı oto galeriler yeni yönetmelikle serbest kalıyor! Bu büyük hata olur

Resmen açıklandı! Ocak'a kadar ikinci el araçlar, sıfır araçlardan pahalıya ilana çıkmayacak!

Türkiye’de arsa fiyatlarının yüzde 30’u balon…

Konut fiyatlarındaki artış Kasım ayında başlar…

Rekor üstüne rekor kıran altın için İslam Memiş'ten ters köşe! Altın almak isteyenler dikkat! Düşüşü bekleyin!

Cumhuriyet altını ne kadar? Kapalıçarşı ata altın fiyatları kaç lira? Harem altın fiyatları son dakika!