18 / 05 / 2024

Park Otel, Taksim'in yeni parkı olmaya hazırlanıyor!

Park Otel, Taksim'in yeni parkı olmaya hazırlanıyor!

Tam 22 yıldır Taksim'de enkaz halinde duran Park Otel, bir yıl sonra yeni yüzüyle hizmete girecek. En üstteki üç kat yıkılıyor, bina 60 santimetre kısaltılıyor. Otel, böylece Alman konsolosluğu'yla aynı yükseklikte olacak



22 yıldır enkaz halde duran Taksim Gümüşsuyu'ndaki Park Otel'in inşaatı geçtiğimiz aylarda tekrar başlamıştı. Otel, bir yıl sonra yeni yüzüyle hizmete açılacak. Şu anda en üstteki üç kat yıkılıyor, bina 60 santimetre kısaltılıyor. Böylece Park Otel, hemen yanındaki Alman Konsolosluğu'yla aynı yükseklikte olacak. Otelin sahibi CVK Grup'ün Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çevik, "En üstteki üç katı yıkıp, katları 20'şer santimetre kısaltıyoruz. Zaten binanın 14 katı yıkılmıştı, yıkılmayan sadece 60 santimetrelik kısmı kalmıştı. Onu da biz yıktık. Şimdi otel, Alman Konsolosluğu'nun yükseklik seviyesinde olacak" dedi.

'60 SANTİMETRELİK KISALTMANIN MALİYETİ 3 MİLYON TL'

İnşaatın bir bölümünün 2 ay önce tamamlandığını vurgulayan Çevik, şu bilgileri verdi: "Diğer bölümü de bir hafta içinde bitecek. Otelin açılışını Kasım 2012'de yapmayı planlıyoruz. Sadece bu üç katlık kısımdaki 60 santimetrelik kısaltma işlemi 3 milyon TL'ye mal oldu. Otelin toplam maliyeti ise 150 milyon dolar, iki yıldır proje üzerinde çalışıyoruz, işin ekonomisini düşünmüyoruz. Tek isteğimiz, o ucube yapıyı güzel bir eser haline getirmek."

ARTIK İSTANBUL'DA ÖRNEK BİR YAPI OLACAK'

Çevik, "Beyoğlünun mimarisine uygun bir yapı ortaya çıkarmak istedik. Gümüşsuyu'ndaki binalar neyse bizim binamızın görünümü de aynısı olacak. Beyoğlu kültürüne uygun bir yapı ortaya çıkacak, herkes beğenecek. Bu bina, Beyoğlu'nun kanayan bir yarasıydı. Eskiden ucube görünümdeydi. Biz o ucube görüntüyü ortadan kaldırıyoruz. Ucube bir bina yerine İstanbul'a yakışan bir bina yapıyoruz. İstanbul'a gelen dev turistik gemilerin İstanbul Boğazı'na girer girmez karşılaştıkları bu ucubelik, yerini kente yakışan bir binaya bırakacak. Beyoğlu'nda, hatta İstanbul'da örnek bir yapı olacak, herkes takdir edecek" dedi.

Özlem Yılmaz / HABERTÜRK


Geri Dön