Genel

Parke nasıl değiştirilir? Hasarlı parke onarımında ne yapılmalı? Parke onarılır mı?

Evinizde görmeye alıştığımız parkelerin bakımı ve onarımı, uzun ömürlü ve güzel bir döşeme için oldukça önemlidir. Parkeler, doğal bir görünüme sahip olduğu için zamanla aşınma ve hasarlar oluşabilir. İşte parkelerinizin bakımını kolaylaştıracak pratik çözümler ve püf noktaları...Ancak,  onarımları bazı adımlarla  kolayca yapabilirsiniz

PARKE ONARIMI

Parkelerinizde oluşan hasarlar, zaman içinde kaçınılmaz olabilir. Ancak,  onarımları bazı adımlarla  kolayca yapabilirsiniz.

HASAR TESPİTİ

İlk adım, parkelerinizdeki hasarlı bölgeleri tespit etmektir. Bu, çizikler, lekeler, çukurlar veya kabarmış bölgeler olabilir. 

ZIMPARA YARDIMIYLA PARKE ONARIMI 

Parkelerinizdeki küçük hasarları kolayca düzeltebilmenin bir yolu, zımparayı doğru bir şekilde kullanmaktır. Bu yöntemle çizikleri gidermek ve parkenizi eski görünümüne kavuşturmak mümkündür. Eğer parke üzerinde çıkmayan lekeler varsa zımpara, bu işi kolaylaştıracaktır. Dikkatli bir şekilde parkelere zımpara yaparak lekeleri ortadan kaldırabilirsiniz. 

PARKEDEKİ YANIK İZLERİNİ TAMİR ETME 

Parkedeki yanık izleri, zımpara ile giderilebilir. Bunun için öncelikle yanık bölgeyi zımparalayarak ince bir oyuk oluşturmanız gerekmektedir. Tutkal ve gazete parçaları ile oyuğu  doldurduktan sonra parke ile aynı seviyede olacak şekilde zımparalayın. En son işlemde parkeyle cilalayarak sonlandırabilirsiniz.

AHŞAP VE LAMİNANT PARKELER

Ahşap ve laminant parkeler, dayanıklı ve estetik zemine sahip olmak isteyenler için popüler seçeneklerdir. Ancak zamanla, günlük kullanım ve aşınma nedeniyle yüzeylerinde bazı hasarlar meydana gelebilir. Parkenizde oluşan bu hasarları profesyonel yardım alarak tamir edebilir ve eski görünümünü kazandırabilirsiniz.

Ahşap parkelerin bakımı önemlidir, çünkü iki büyük düşmanı vardır. İlki, çeşitli nedenlerle yüzeyinde oluşan ve ahşabı korunmasız bırakan çiziklerdir. İkincisi ise suya maruz kalma durumudur. Parkenin yüzeyine sızan su, ahşabın yapısını bozabilir, şişmeye veya çürümeye neden olabilir.

PARKE TEMİZLİĞİNDE PÜF NOKTALAR NELERDIR?

Parkeleri uzun ömürlü tutmak ve çizilmelerini önlemek için haftada en az bir kez temizlik yapmanız önemlidir. Parke temizliğine başlarken, çizmeyecek yumuşak bir aparat takılı elektrikli süpürgeyi tercih etmelisiniz. Böylece, toz ve kirleri kolayca zarar vermeden alabilirsiniz. Parke tozunu etkili bir şekilde almak için süpürge ucunu biraz yüksekte tutmalısınız.

109,90 TL’den başlayan fiyatlarla… Koçtaş parke fiyatları belli oldu! İşte 20 Ocak 2023 fiyat listesi…

Evde tadilatın metrekaresi 500 TL'ye yükseldi!

Kırıkkale'de Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı!