08 / 05 / 2024

Pasif evlerle yüzde 90’a varan enerji tasarrufu sağlamak mümkün!

Pasif evlerle yüzde 90’a varan enerji tasarrufu sağlamak mümkün!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen pasif evlerle yüzde 90'a ulaşan enerji tasarrufu sağlanabiliyor. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...



"Yazın serin, kışın sıcak oluyor" 

Yaptığı açıklamada Almanya'dayken bir pasif evde yaşadıklarını ve bu konsepti ülkemizde de uygulamak istediklerini dile getiren Erk House projesinin sahibi Ateş Erk de konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Almanya’daki evimiz yazın serin, kışın sıcaktı. Evimizde kalorifer yoktu ve elektrik faturamız çok düşüktü. Artan enerji fiyatlarını düşününce, pasif ev uygulamalarını daha akılcı ve uzun vadeli yatırımlar olarak görüyorum. Pasif evlerde pencere ve duvarların birleştiği noktaların çok önemli olduğunu biliyorduk. Projenin maliyetini kısa sürede çıkarması için yüksek performanslı bir ürün tercih etmek istedik. Bu nedenle illbruck’un ısı, yağmur, hava ve akustik yalıtımı konusunda yüksek performans sunan akıllı şişen bantlarını tercih ettik” 

Yapılan açıklamada Türkiye'nin ilk temelden planlanan pasif ev projesinin KU Architectural Design Studio’nun mimari tasarım ve pasif ev danışmanlığıyla gerçekleştiği de bildirildi.

 

Pasif ev modeli ile harcanan enerji 5 yılda geri kazanılacak!


Geri Dön