29 / 04 / 2024

Passat'ın yerini alacak model belli oldu

Passat'ın yerini alacak model belli oldu

Passat'ın üretimi durunca Passat severler büyük üzüntü yaşamıştı. Volkswagen bu gelişmeden sonra Passat'ın yerine başka bir model çıkarıyor. İşte merak edilen o model...



Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, Türkiye'de satışa çıkarılacak Jetta ve Passat üretiminden vazgeçtiklerini açıklamıştı. 2024 yılında elektrikli ID.7 model aracıyla piyasada yer alacağını belirten Bottaro, su model araçlara olan ilginin arttığını belirterek yeni modellerin piyasaya sürüleceğini açıkladı. Son birkaç yıl içerisinde Sedan tipi araçların satışlarında düşüş olduğunu belirten Bottaro, Türkiye otomobil paralarında oluşan krizinde bu duruma neden olduğunu ifade etti. İşte tüm detaylar...

VOLKSWAGEN'DEN AÇIKLAMA
Birçok kişi tarafından sevilen Passat ve Jetta model araçlarının yanı sıra Türkiye piyasasında yeni araçlara yer verileceğini belirten Bottaro, SUV model araçların Türkiye piyasasında yerini alacağını açıkladı. Sabah yazarı Ufuk Sandık, Volkswagen'in elektrikli model araçlarda Türkiye pazarında satış hedeflediğini ifade etti.

2024 yılında satışa çıkarılacak olan yeni elektrikli araç ID.7, Sedan pazarının tekrar yükselişe geçmesini sağlayacak. 2015 yılında yaşanan dizelgate krizinin ardından markalardan sert adımlarda peş peşe geldi. Daha küçük dizel motorlara sahip Sedan araçların piyasada yer aldığını ifade Bottaro, '2018'den itibaren Jetta ve Passat olmak üzere iki ana modeli kaybettik. Bu iki modelin Türkiye pazarındaki payı yüzde 7.2 civarındaydı.” dedi.

YÜZDE 10 ÖTV DİLİMİNDE YER ALACAK MI?
Volkswagen'in yeni aracı ID.7’nin yüzde 10'luk ÖTV diliminde olması durumunda Sedan pazarının yeniden yükselişe geçeceği belirtildi. Passat kadar çok satış yapma potansiyeli olan ID 7 Passat'tan daha büyük ve daha konforlu bir malzeme ile yüksek kalite standartlarında olacak.

İki ana model bulunmasına rağmen 2023 yılı sonunda 70.000 adet satış yapmayı planladıklarını belirten Bottaro, elektrikli modellerde 2024 yılında çift haneli rakamların kayda geçeceğini söyledi. 2024 yılında elektrikli modellerin piyasada yer alacağının altını çizen Bottaro, ID.4 ile ID.5'in ikinci çeyreğin başı, sonrasında ID.7, son çeyrekte ise ID.3'ün geleceğini ifade etti. Bottaro, ID.2’nin gelişinin ise 2026 yılı başlarında olacağını söyledi.

Passat üretiminin sona ermesinin Türkiye için büyük bir kriz olduğunu vurgulayan Bottaro, “'Türkiye, VW toplam üretiminin yüzde 2'sini alır. Passat sedan ise Passat sedan üretiminin yüzde 35'ini alıyordu. Passat'ta jantlardan birisinin adı İstanbul'du. Biterken çok üzüldük. VW'de sadece Türkiye'ye bakan 5-6 kişi var.” açıklamalarında bulundu.


Geri Dön