Ekonomi

Pek çok aile bunu bilmiyor… Öğrencilerin harçlığı devletten! 1.611 TL ödeniyor, mutlaka başvurun!

Devletin ihtiyacı olan ailelere yaptığı destek ödemelerinde, öğrenciler de unutulmadı. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik farklı destek ödemelerine nasıl başvurulur? Kimler yararlanabilir? Detaylar haberde…Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik 40 farklı türde destek ödemesi yapılıyor

Geçim sıkıntısı yaşayan ailelere yönelik farklı destek ödemelerinden okul çağındaki öğrenciler de yararlanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik 40 farklı türde destek ödemesi yapılıyor. Bu destek paketlerinden koşulları uyan herkes, başvuru yapmaları halinde yararlanabiliyor.

Dar gelirli, geçim sıkıntısı yaşayan ailelerin çocukları için de destek ödeme paketi bulunuyor. Bu destek ödemesine ilköğretimden liseye kadar bütün öğrenciler dahil edildi. 

TÜM ÖĞRENCİLER  BU ÖDEMEDEN FAYDALANABİLİR Mİ?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada,  yeni destek ödemesi paketinin okul çağındaki çocuk ve gençlere yönelik olduğu belirtildi.  

Peki hangi öğrenciler destek ödehmesi alabilir? Şartları neler?

Ailelerin okul çağındaki çocuklarının giderlerine destek olmak amacıyla hazırlanan pakette, öğrenci başına tam 1.611 TL destek sağlanıyor.  Başvurunun internet üzerinden de yapılabildiği destek paketi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede okuyan her yaştan öğrenciyi kapsıyor.

NEREYE BAŞVURULACAK?

Öğrencilere yönelik destek ödemesini almak için başvurular e- Devlet panelinden yapılabiliyor.  Başvurmak için e- Devlet paneline giriş yaptıktan sonra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sayfasını açmak, daha sonra , ‘’sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvurusu’’ butonuna butonundan “yeni başvuru” kısmına tıklamak gerekiyor.

Açılan formu doldurup başvuru tamamlandıktan sonra, onaylanması halinde 1.611 TL ödeme hesaplara yatıyor ve PTT şubelerinden çekilebiliyor.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BAŞARI TEŞVİK ÖDEMESİ

Devletin öğrencilere yönelik bir başka ödemesi de  “Başarı Teşvik Programı” adını taşıyor.  Bu destek ödemesinden ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın herhangi bir destek ödemesi alan ailelerdeki öğrenciler yararlanabiliyor.

Bakanlığın açıklamasına göre,  üniversite eğitimi alan öğrencilerden başarı notunun 100 üzerinden 85 ve üstü olanlara başarı teşvik ödemesi yapılıyor. Başarı teşvik ödemesi almak için en az 4 yıllık lisans programında eğitim alıyor olmak gerekiyor.

Bu şartı yerine getiren öğrencilere aylık 300 TL ödeme yapılıyor. YKS’de ilk 500.000 içine giren öğrenciler ise tek seferlik olarak asgari ücretin 3 katı kadar başarı teşvik ödemesi alıyor.

Devletin kira desteğinden kimler yararlanabilir? Başvuru şartları neler?

EYT’lileri bayram ettirecek müjde! İlk maaşınıza daha hesaba yatmadan zam gelebilir!

Et fiyatları rekora koşuyor! Yılbaşından bu yana artış miktarı dudak uçuklattı!