29 / 04 / 2024

Peka Metal, üretim tesisini Torbalı'ya taşıdı!

Peka Metal, üretim tesisini Torbalı'ya taşıdı!

Peka Metal Yönetim Kurulu Başkanı Melih Adanalı, "Yaptığımız yatırımla üretim tesisimizi Torbalı'ya taşıdık. Önümüzdeki 2 yıl içinde üretim kapasitesini ve personel sayımızı iki katına çıkaracağız" dedi




Metal sac sektöründe 23 yıldır faaliyet gösteren Peka Metal, üretim tesisini Torbalı'ya taşıdı. Yazıbaşı'da 2 bin 500 metrekarelik alana kurulan fabrika iş dünyasından çok sayıda davetlinin katıldığı törenle açıldı. İzmir'de 1991 yılında temelleri atılan ve demir çelik saç ürünlerinin satışını yapan Peka Metal, üretim tesisini Torbalı'ya taşıdı. Yazıbaşı mahallesinde 2 milyon liralık bir yatırımla 2 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulan fabrikanın açılışı önceki gün gerçekleştirildi. 


Ortadoğu'ya ihracat

Bünyesinde çelik kalıp, çelik konstrüksiyon üretimi yapan firmanın açılışına, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, MHP  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer ve çok sayıda sanayiciyle iş dünyasının tanınmış isimlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. 

Üretiminin büyük bir kısmını Ortadoğu pazarına ihraç eden Peka Metal bu yatırımla üretim kapasitesini de 2 katına çıkardı. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Melih Adanalı, Torbalı'ya büyük bir yatırım yaptıklarını, önümüzdeki 2 yıl içerisinde üretim kapasitesini ve personel sayısını iki katına çıkaracaklarını kaydetti. 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Adanalı davetlileri fabrikada gezdirip bilgi verdi. Adanalı, "Türkiye'nin ekonomik büyümesinde üretimin önemini herkes biliyor. Biz de yaşadığımız bu ülkenin topraklarında üretimle ekonomiye katkıda bulunmak, istihdama destek vermek için çaba gösteriyoruz. Torbalı'nın konumu itibariyle inkar edilemez avantajları var. Bu düşünceyle yaptığımız yatırımın bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön