27 / 04 / 2024

Peker Holding, faaliyetlerini Peker Yatırım Holding'te toplayacak: Bu sene yeni halka arz geliyor!

Peker Holding, faaliyetlerini Peker Yatırım Holding'te toplayacak: Bu sene yeni halka arz geliyor!

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, SPK ile gerekli görüşmeleri yaptıklarına; gayrimenkul, turizm, maden, sigorta, teknoloji ve havacılık alanlarındaki faaliyetlerini Peker Yatırım Holding AŞ çatısı altında toplayıp, bu yıl için yeni bir halka arz rotası çizdiklerine dikkat çekti. 



Peker Holding, gayrimenkul, turizm, maden, sigorta, teknoloji ve havacılık sektörlerindeki faaliyetlerini Peker Yatırım Holding AŞ çatısı altında toplamayı ve bu sene içinde yeni bir halka arz gerçekleştirmeyi planlıyor. 

Ekonomimcom köşe yazarı Handan Sema Ceylan, bugünkü köşesinde Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker'in son dakika açıklamalarına yer verdi. 

Peker Holding, faaliyetlerini Peker Yatırım Holding te toplayacak: Bu sene yeni halka arz geliyor!

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, Türkiye’nin global gayrimenkul geliştiricisi olduklarına dikkat çekti. 

Hasan Peker, Bir grup gazeteci ile 2024 yatırım planlarını paylaşmak amacıyla İstanbul'da bir araya geldi. 

Peker, burada yaptığı açıklamasında, halihazırda Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin (GYO) Borsa İstanbul’da işlem gördüğünü anımsattı ve SPK ile gerekli görüşmeleri yaptıklarına, ayrimenkul, turizm, maden, sigorta, teknoloji ve havacılık alanlarındaki faaliyetlerini Peker Yatırım Holding AŞ çatısı altında toplayıp, bu yıl için yeni bir halka arz rotası çizdiklerine vurgu yaptı. 

Peker Holding, faaliyetlerini Peker Yatırım Holding te toplayacak: Bu sene yeni halka arz geliyor!

Hasan Peker, bu seneki hedeflerinin hem yeni projeler geliştirmek hem var olan projeleri tamamlamak hem de halka arzda yeni bir adım atmak olduğunun altını çizdi. 

"Peker Yatırım Holding AŞ’nin içine, gayrimenkul projelerimizin olduğu GYO, turizm, maden, sigorta, teknoloji ve havacılık faaliyetlerimizi koyarak bu sene içinde halka arz edeceğiz" açıklamasında bulunan Hasan Peker, Türkiye’de GYO statüsünde olmak için yurt içi-yurt dışı yatırımlar konusunda belli oranların zorunlu olduğunu da işaret etti. 

Peker, Türkiye’de de her zaman arayış içinde olduklarını dile getirdi ve "Burada proje yapmayı sürdüreceğiz. Bugüne kadar Türkiye, Almanya, İngiltere, İspanya, Slovenya olmak üzere toplam 5 ülkede 58 proje bitirdik. 13 projemiz de devam ediyor. Bu 13 projenin toplam değeri 633 milyon Euro" bilgilerini verdi. 

Hasan Peker, bu projelere sadece 2023 yılında 152 milyon 750 bin Euro harcadıklarına da dikkat çekti. 

Ayrıca, geçtiğimiz sene başlayan ve devam eden projelere ek olarak proje geliştirme aşamasında sona gelinen ve yapım ruhsatı alınmak üzere olan Nordstern ve Erft Loft projesine bu yıl başlayacaklarının altını çizen Peker, "Nordstern’in yatırım bedeli yaklaşık 200 milyon Euro, Erft Loft projesinin yatırım bütçesi ise yaklaşık 23 milyon Euro" dedi. 

Ekonomist Mert Başaran'dan ABD devinin dolar/TL tahminine yanıt geldi: Halkı kandıramazsınız!

MASFED: Otomobil piyasasına topyekün tedbir alınmalı! 

10 bin TL son 2 senede hangi yatırımla kaç para oldu? Dolar, altın ve hisseler...


Geri Dön